250 diamanter, 35 rubiner og guld - dansk NHL-stjerne har fået det evige bevis på triumf

16x9
Lars Eller har fået sin ring, der bevidner Stanley Cup-triumfen. Foto: Ritzau Scanpix / Privatfoto

Lars Eller modtog i nat den traditionelle mesterskabsring med mere end 250 diamanter og sit navn og nummer.

Der skete noget særligt i nat for den danske ishockeyspiller Lars Eller. For der blev han, som traditionen i amerikansk sport foreskriver: begavet med en såkaldt mesterskabsring.

En gave fra Washington Capitals-holdeejeren Ted Leonsis til alle spillere på det hold, der i juni for første gang nogensinde sikrede hovedstaden NHL-mesterskabet.

- Det var meget specielt. De fleste her, der har nået det her niveau, har prøvet at vinde et eller andet. Men at få en kæmpe, kæmpe diamantring med dit navn og nummer på er noget unikt, fortæller Lars Eller om det nye smykke til garderoben hjemme i Washington.

Og det er ingen overdrivelse, når den danske forward beskriver ringen som kæmpe.

Over 250 diamanter indgår i Lars Ellers nye prydstykke. Og læg dertil 35 rubiner og en enkelt safir, der alt sammen er monteret på en base af guld.

Synes du, den er smuk?

- Jeg synes faktisk, den er flot. De har lavet et godt stykke arbejde med designet, mener danskeren.

Eller og nummer 20 er det personlige præg på ringen.
Eller og nummer 20 er det personlige præg på ringen. Foto: Privatfoto

- Stanley Cuppen skal man dele med andre, men den her ring får du lov til at beholde resten af livet som et bevis på, hvad du har opnået. Det er cool, at den her er der ikke nogen, der kan tage fra mig. Den vil altid være min.

Lars Eller viser sin ring frem
Lars Eller viser sin ring frem Foto: Privatfoto

'Lars Eller' på trofæet

Men som om det ikke var nok, bød ceremonien i hovedstaden, hvor alle spillere og ansatte var med, også på Stanley Cuppen med spillernes navne indgraveret.

Da Lars Eller i august havde det store trofæ på besøg i Danmark, var der endnu ikke blevet graveret navne ind på de seneste vindere. Men i nat var det så vidt. Endelig kunne Lars Eller se sit eget navn på ishockeyens ultimative trofæ.

- Det var super cool at se navnet. Hele det nederste bånd på den var nyt, så vi var det eneste hold, der var indgraveret, så det så lidt mærkeligt ud. Men det er vildt at vide, at mit navn nu kommer til at være på pokalen de næste 65 år.

Stanley Cuppen blev stående efter nattens ceremoni. Ringen derimod, den kom med hjem. Og det er nok mere i hjemmet, den vil befinde sig, end på Lars Ellers finger.

- Den kommer nok til at stå i pengeskabet, men den vil selvfølgelig blive vist en del frem, fortæller Lars Eller, men indrømmer i samme åndedrag, at den alligevel kom i brug med det samme.

- Jeg havde den selvfølgelig på på køreturen hjem.

Natten til torsdag dansk tid åbner Eller og Capitals den nye sæson som forsvarende mester mod Boston Bruins.