Eller efter triumfen: Jeg har været mættet

16x9
Lars Eller blev i juni den første dansker nogensinde til at vinde Stanley Cup. Foto: Ethan Miller / Ritzau Scanpix

Lars Eller har gravet dybt for at finde frem til motivationen op mod den nye sæson efter den historiske Stanley Cup-triumf

Det er vel oplagt. En Kim Larsen-reference. Også selvom det handler om ishockey i verdens bedste liga og den danske Stanley Cup-vinder Lars Eller.

For som netop afdøde Larsen sang i Gasolin-klassikeren: Hvad gør vi nu, lille du?

Okay, det er måske ikke ligefrem på melodi, at Lars Eller har rumlet med den slags tankespind efter den endegyldige triumf blev sikret i juni. Men det er helt sikkert, at tankerne har kredset og kørt i ring og ring og ring.

- Det er et godt spørgsmål? Hvad gør man så, spørger Lars Eller sig selv i telefonen fra Washington op mod den nye sæson, hvor han kommer til at gå på isen som forsvarende mester.

- Jeg tror, det kommer ned til, at når jeg har været på isen igen, så vil konkurrenceinstinktet drive mig.

Han nævnte selv på sin store dag hjemme i Rødovre, hvor han havde det gigantiske trofæ med på visit, at han nu skulle til at sætte nye mål. For når man nu ikke længere kan stræbe efter den hellige gral, hvad skal man så stræbe efter?

I stedet for at skrue yderlige op for ambitionsvolumen, handler det måske mere om at finde tilbage til kernen i den gode præstation.

- Jeg er nok kommet frem til, at jeg ikke behøver at sætte store mål. Det gælder mere den næste træning, den næste kamp. Det handler om at være bedre end sidst, bedre end din modstander, fortæller Lars Eller.

- Jeg skal ikke tænke så meget på at vinde Stanley Cuppen igen. Naturligvis vil vi gerne, og vi snakker også om det i omklædningsrummet en gang i mellem, men rent faktisk kigger vi ikke så langt frem.

Mættet og uden sult

Det har også været svært at have det lange blus på efter en hektisk sommer med fuldt skrald på, efter Lars Eller blev den første dansker, der vandt Stanley Cuppen.

Han kalder det selv et cirkus. Derfor var der til sidst behov ro på i stedet for postyr. Behov for at genfinde lysten til at vende tilbage på isen.

- Jeg har været mættet. Rent mentalt har jeg slet ikke haft den sult efter at gå på is som sædvanlig i august, og har heller ikke haft den sult efter at begynde at træne. Det har mere været en pligt.

- Jeg har skudt det væk med at sætte nye mål, og har i stedet givet mig selv lov til at nyde sommeren og nuet og ikke tænkt på sæsonstarten. Jeg har nydt mesterskabet og hvilet i det. Det har jeg haft brug for.

Man skal dog ikke frygte for, at det er en umotiveret Lars Eller, der træder ind på isen til den første kamp i den nye sæson natten til torsdag mod Boston Bruins.

- Der er ingen tvivl om, at pre-season (træningskampe og opstart, red.) kan være tung, men nu kommer det sjove, og det glæder jeg mig til, fortæller en ærlig Lars Eller.

- Jeg har energi - både mentalt, og min krop er frisk. Der er ingen skader. Nu er jeg sulten efter at vinde hockeykampe.

Gode chancer for ny triumf

Vinder Lars Eller og Washington Capitals rigeligt med kampe, så kan de stå med Stanley Cup-trofæet igen. Det er ikke tit, det sker, men det er set, at trofæet genvindes.

- Det er svært, men det er ikke umuligt. Vi har fået noget erfaring med sejren fra sidste sæson, den tilkommer os rigtig godt, forklarer den 29-årige Rødovre-dreng.

- Det har været en mental barriere for os at komme forbi anden runde. Men det lykkedes, og det tror jeg giver os en lidt dybere selvtillid, end man lige er klar over.

Selvom Lars Eller ikke har brugt meget tid på at tænke ishockey hen over sommeren, så kommer der stille og roligt friske tanker ind i det ellers mættede sind. Og jo mere han får tænkt over det, jo mere han får italesat den grundlæggende selvtillid, som sejren i sidste sæson gav. Jo mere er han overbevist.

- Vi er 99 procent samme hold, har samme ledere, samme egenskaber. Jeg synes, vi har lige så gode chancer, hvis ikke bedre.