Trods bundplacering: - Noget af det sjoveste

16x9
Martin Larsen og Odense Bulldogs ved godt, at de er tippet til en placering i bunden i denne sæson - men uanset, så handler det om genopbygning Foto: Danmarks Ishockey Union

Den nye kaptajn for Odense Bulldogs, Martin Larsen nyder sammenholdet og humøret i omklædningsrummet trods sidstepladsen i Metal Ligaen

Det er genopbygningens tid hos Odense Bulldogs.

Væk er Dale Mitchell. Væk er store økonomiske satsninger og overspændte budgetter. Væk er drømmen om medaljer.

Det handler om fornuft. Det handler om en danskerstamme af unge og sultne spillere bakket op af nogle få og velvalgte udlændinge. En lidt anden verden, end den den nye Odense-kaptajn Martin Larsen har været med til i barndomsklubben.

- På nogle punkter, når vi taber kampene stort 7-2 og 6-0, så er det et helvede, men man skal huske på, at der er en plan bagved, siger Martin Larsen til TV 2 SPORT.

- Vi er i gang med en genopbygning, og det betyder, at vi har fået en masse nye spillere ind. Generelt unge spillere, som har fået muligheden for at udvikle sig og på et senere tidspunkt kan spille en større, markant rolle.

Fantastisk stemning i omklædningsrummet

Fynboerne er lige nu bundproppen i ligaen, men en vigtig gevinst søndag mod Rødovre betyder, at der er kontakt med Hvidovre Fighters i jagten på en plads i play-in-spillet, hvor der står en kvartfinaleplads på spil.

Men selvom det kan være tungt, så er der også positive elementer at tage med ud af en sæson, hvor det ikke er forventet, at odenseanerne kommer til at kravle ret højt op i tabellen.

- Det er en fantastisk følelse at vinde med det hold her. Et meget, meget tæt hold i omklædningsrummet i forhold til, hvad det har været førhen, forklarer Martin Larsen.

- Det gør bare der kommer en anden følelse omkring det, når vi kommer til træning. Ja, vi taber nogle kampe, og i nogle af dem får vi en ordentlig røvfuld, men når vi så endelig vinder, så er det hammer sjovt. Noget af det sjoveste jeg har prøvet i lang tid.

I jagten på flere sejre og mere spas i omklædningsrummet ligger også en væsentlig erkendelse i, at det er slut med de helt store stjerne, som Dale Mitchell, der var i Odense i fire sæsoner, og som nu har fået en fornem start på sit nye karriere i Frederikshavn.

Man skal grave dybt og tage rollen på sig som et hold, der altid går ind i kampene som undertippet.

- Vi behøver ikke score i første eller anden periode. Hvis vi løber modstanderne ned og spiller en gang kedelig hockey, hvor de bliver frustrerede, og de skal skøjte rundt og så på et eller andet tidspunkt, så hopper der et eller andet ind for os, forklarer Martin Larsen den evige underdog-rolle.

- Vi skal spille simpelt – hårdtarbejdende defensivt. Det bliver vi nødt til, for vi har ikke den starspangled power, hvor vi laver hæl og tå og så tic-tac-toe og så scorer vi. Nej – vi skal være et grinder-hold. Vi skal være nederen at spille imod. 

Stikker ikke bare af

Og i den tilgang til kampene, der tanker kaptajnen masser af lyst og tro på tingene, når han ser på flere af sine unge kollegaer på back-linjen i Odense.

- Det, der skal kendtegne Bulldogs-hockey, det er, at vores unge backer, der flytter lortet uanset om de hedder et eller andet canadisk navn og har fuldskæg og hår mellem tænderne.

- Det synes jeg er fantastisk at se, den der arbejdsmoral og man bliver nødt til at tage ved, hvis man vil tilskrabe sig en plads i den liga her og på det her hold. Og det gør de.

Spørgsmålet er så bare, om spillerne har tiden til at blive hos Odense Bulldogs til projekt genopretning er i hus, og der igen kan drømmes de helt store drømme på isen i den fynske hovedstad.

- Jeg føler ikke, jeg er blandt toppen i den danske liga, så derfor føler jeg, det er et godt sted at være for mig lige nu. Jeg kunne faktisk ikke rigtigt se mig selv spille andre steder end Odense, 

- Men det er min optik lige nu, for jeg er blevet givet en stor opgave. Jeg bærer C’et på trøjen. De stoler meget på mig. Det er dejligt at få en masse anerkendelse på den måde, og der føler jeg også, jeg bliver nødt til at give noget tilbage, også selvom hvis vi har en lortesæson nu her. Ikke bare stikke af og efterlade dem i stikken.

Du kan se Martin Larsen og Odense Bulldogs på udebane mod Rødovre Mighty Bulls fredag aften kl. 19.00 på TV 2 SPORT.