Jannik Hansen glad for klubskifte efter at være 'kørt sur' i NHL

16x9
Jannik Hansen var en del af det danske landshold, der spillede VM på hjemmebane i maj. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Jannik Hansen har fundet det, han søgte i CSKA Moskva, men det har ikke været uden problemer med at vænne sig til en anden ishockeykultur

Han har fundet det, han søgte. Men han har nødvendigvis ikke leveret det forventede. Det kan være konklusionen på Jannik Hansens første måneder i russisk ishockey efter 11 sæsoner i NHL.

For efter en række sæsoner som arbejdshest i en tredjekæde i Nordamerika skiftede den danske wing til storklubben CSKA i KHL for at få lov til at spille en offensiv rolle i en af topkæderne hos et af ligaens stærkeste mandskaber.

- Jeg har fået masser af muligheder. Jeg skal bare producere noget mere, for chancerne har været der, fortæller Jannik Hansen til TV 2 SPORT.

På den måde har det været en frigørelse at komme til Moskva og blive set på med nye øjne.

- Jeg følte, jeg var kørt sur i en rolle, hvor jeg skulle spille seks, syv, otte minutter, hvor det bare gjaldt om at jagte pucken, sætte en tackling og så vinde den tilbage. Det var ikke så sjovt igen.

Fredag blev det så lidt sjovere for Jannik Hansen, for der fik han endelig sat sit først mål på tavlen i KHL, da han gjorde det til 8-0 i CSKAs storsejr på 9-0 over Slovan Bratislava.

Naturligvis en rar følelse, men også en følelse og en scoring, der først er faldet 22 kampe inde i sæsonen. For selvom han har fundet den rolle, han søgte, så har det ikke været ligetil.

- Det er kommet bag på mig, der er så stor rotation på holdet og i kæderne. Du spiller et par kampe, og så sidder du over. Så er det svært at finde rytmen - også med kædekammeraterne. Det har været en overraskelse, lyder det fra danskeren hjemme i Moskva.

- I Nordamerika er man vant til, at det stort set er de samme, der spiller sammen hver kamp. Her skifter det hele tiden, og så er det svært at smide den der blinde aflevering bag om ryggen.

Samtidig er det også kommet bag på danskeren, hvor svært det har været at vænne sig til at spille hver dag på den større isflade, der er på banerne i europæisk ishockey i forhold til de nordamerikanske.

- Du skal virkelig have meget mere fart i skøjterne. Man skal virkelig huske på det. Her er det ikke bare at smide pucken dybt og så jagte den, forklarer Jannik Hansen der i sidste sæson spillede for San Jose Sharks.

Om Moskva og CSKA er lykken, kan han ikke helt sige endnu. Sportsligt kører det for holdet. Hovedstadsholdet fører den vestlige conference.

- Der er kun én ting, der tæller, og det er at vinde. Og det er ikke noget med, det kun er slutspillet, der er vigtigt. De vil vinde alle kampe - men ikke bare vinde. De vil vinde dem flot.

På et andet parameter er det vanskeligt, når familien ikke har fået mulighed for at flytte med, og i stedet sidder på den anden side af jorden i Vancouver. Godt nok kommer de på besøg henover julen - men det er en visit med en udløbsdato.

Derfor ved han heller ikke, om fremtiden er i Moskva udover den ene sæson, som kontrakten er på.

- Jeg tager en dag ad gangen lige i øjeblikket. Det med familien er et kæmpe spørgsmålstegn. 

Alligevel glæder han sig over sit skifte til den russiske liga.

- Jeg havde hørt meget dårligt om ligaen, om at der ikke kom lønninger til tiden og hårde træningslejre med tre træninger om dagen. Og selvfølgelig var det hårdt med de tre træninger i starten, men det var kun ti dage. Resten er tæt på NHL-standard.