Hvidovre er konkurstruet - mangler millionbeløb for at overleve

16x9
Hvidovre er i akut pengemangel. Foto: Casper Christoffersen / Scanpix

Ishockeyholdet Hvidovre Fighters skal lappe et likviditetshul og kæmper derfor for sit liv i Metal Ligaen.

- Fundamentet for eliteishockey i byen slår livstruende revner.

Sådan skriver ishockeyklubben Hvidovre Fighters i en pressemeddelelse om en kritisk økonomisk situation, der lige nu truer holdet fra Metal Ligaen.

Hvidovre Fighters mangler penge, som klubben mener at have kontraktligt ret til at få fra en sponsor.

På den baggrund har klubben indledt en retssag, men den ventes at trække ud, og det skaber et akut behov for penge i klubben.

- Helt generelt er det jo en super frustrerende situation, vi er havnet i. Vi har sat vores lid til en underskrevet kontrakt, som ikke er blevet overholdt. Vi har arbejdet målrettet de sidste fem år, på at få Hvidovre tilbage i isligaen, og det er der gået rigtig mange frivillige og ulønnede timer med, fortæller bestyrelsesformand Claus Karup Rasmussen til TV 2 SPORT.

- Der er akut brug for likvide midler, som kan bidrage til at give vores talenter chancen for at udleve drengedrømmen om Metal Liga på egen is. Lige nu arbejder vi hårdt på, hvordan vi kan sikre et fundament for elitehockey i Hvidovre i fremtiden. Vi er allerede i gang med at se på, hvordan vi kan finde pengene.

Ifølge Hvidovre mangler der et syvcifret beløb, for at klubben kan fortsætte med det nuværende setup.

En af klubbens øvrige sponsorer har angiveligt givet tilsagn om at bidrage med yderligere 250.000 kroner. Men det er langtfra nok, hvis redningsaktionen skal lykkes, understreger klubben.

Desuden forventer klubben, at den må sige farvel til spillere og sænke lønnen. 

- Det er svært at sætte en eksakt dato på en deadline. Men det er klart, at når en storsponsor lige pludselig forsvinder, så er det selvfølgelig en udfordring, fortæller bestyrelsesformand Claus Karup Rasmussen til TV 2 SPORT.

Flere af holdene i den bedste danske ishockeyrække har haft problemer med at få økonomien til at hænge sammen de seneste år.

Foruden Hvidovre gælder det Herlev Eagles, Odense Bulldogs og Gentofte Stars.

Forud for sæsonen blev sidstnævnte trukket ud af ligaen, fordi Danmarks Ishockey Unions licensudvalg vurderede, at klubben ikke havde "økonomisk soliditet til, at man ville kunne gennemføre en kommende sæson i ligaregi".

Også Hvidovre har tidligere manglet penge.

Oprykningen til den bedste række kom tidligere på året til at koste mere end beregnet i Hvidovre, der af kommunen måtte have et forskud på 500.000 kroner på den følgende sæsons støtte for at klare sig igennem sæsonen.

Hvidovre ligger nummer ni i Metal Ligaen. Klubben har skaffet 16 point i 15 kampe i denne sæson.