Esbjerg henter tidligere NHL-spiller

16x9
Esbjerg Energy-spillerne får ny holdkammerat. Foto: Danmarks Ishockey Union

Brett Bellemore med 121 NHL-kampe på CV'et skal være med til at hjælpe Esbjerg Energy ud af den spillemæssige krise.

Danmarksmestrene fra 2016 og 2017, Esbjerg Energy, frister en tilværelse i den kedelige ende af den danske ishockeyliga, Metal Ligaen.

I forsøget på at rette op på tingenes tilstand har klubben skrevet kontrakt med den 30-årige canadier Brett Bellemore, der har erfaring fra verdens bedste liga, NHL, og den stærke russiske liga, KHL.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

- Vi har analyseret spillet og er kommet frem til, at vi ønsker at tilføre en stor og stærk back. Og her er valget faldet på Brett Bellemore, fortæller Esbjerg Energys sportschef og cheftræner Mark Pederson og fortsætter:

- Vi er overbeviste om, at Bellemore er i stand til at forbedre vort spil med og uden puck. Og at han er i stand til at styrke os i alle tre zoner, i forsvarszonen, i neutral zone og i angrebszonen. Han gør ikke spillet mere kompliceret, end det er og vil med sin erfaring og sit væsen være en god rollemodel på holdet.

Med Brett Bellemore er Esbjerg Energy igen oppe på syv udlændinge i truppen, efter at klubben i sidste uge fritstillede den svenske back Victor Björkung.

Bellemore er også back, og hans 102 kilo er fordelt ud over 193 centimeter. Canadieren har spillet 121 NHL-kampe for Carolina Hurricanes mellem 2012 og 2015, 393 kampe i AHL og 75 kampe i KHL, hvor han optrådte for kinesiske Kunlun Red Star.

Det er endnu uvist, hvornår Brett Bellemore kan debutere for Esbjerg Energy, skriver JydskeVestkysten, men efter planen lander han i Esbjerg på mandag. Så skal der ifølge reglerne gå 30 dage, inden han kan få sin arbejdstilladelse.