Eller og Washington vandt danskermøde i NHL

16x9
Lars Eller kunne natten til lørdag glæde sig over en sejr i kampen mod Frans Nielsen og Detroit Red Wings. Arkivfoto. Foto: Jean-yves Ahern / Ritzau Scanpix

Russiske Alex Ovechkin var igen toneangivende for de forsvarende mestre. Ehlers scorede forgæves for Winnipeg.

Den russiske ishockeystjerne Alex Ovechkin spillede endnu en gang hovedrollen, da Washington Capitals natten til lørdag hjemme vandt 3-1 over Detroit Red Wings. 

Således stod han for både en scoring og en assist i sejren, der var de forsvarende mestres fjerde i træk. 

To danskere var på isen i opgøret, men hverken Lars Eller, der spiller i Washington, eller Detroits Frans Nielsen blev noteret for point. 

Det var i stedet udeholdets Andreas Athanasiou, der med sin tiende sæsonscoring kunne bringe Detroit foran i første periode. 

Føringen holdt langt ind i anden periode, hvor hjemmeholdets Tim Wilson fik udlignet til 1-1. Det skete efter oplæg fra Alex Ovechkin og svenske Nicklas Bäckström. 

Michal Kempny bragte Washington foran 2-1 i tredje periode med et slagskud, og Alex Ovechkin kunne med sin 16. sæsonscoring sende pucken i nettet til resultatet 3-1. 

Lars Eller fik godt 21 minutter på isen i kampen, mens Frans Nielsen fik 16. 

Ehlers scorede forgæves

Danske Nikolaj Ehlers var også på isen, da Winnipeg Jets var på besøg hos Minnesota Wild i nattens NHL-runde. 

Ehlers scorede i kampen sit femte mål i sæsonen til stillingen 2-0 til udeholdet. 

Winnipeg måtte dog alligevel se sig slået 2-4, da hjemmeholdet scorede fire mål i tredje periode. 

Ehlers fejrer sin scoring med holdkammeraterne.
Ehlers fejrer sin scoring med holdkammeraterne. Foto: Brad Rempel / Ritzau Scanpix

Andersen tabte også

Den danske målmand Frederik Andersen var ligeledes i aktion natten til lørdag. Sammen med holdkammeraterne i Toronto Maple Leafs tabte Andersen med 4-2 til Columbus Blue Jackets, der hurtigt kom foran med 2-0 i første periode.

Senere lykkedes det gæsterne fra Toronto at udligne til 2-2 i anden periode, men derefter scorede hjemmeholdet yderligere to gange. 

Med sejren haler Columbus ind på Toronto i den østlige konference, hvor der kun er to point mellem dem på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen.