Ehlers lavede hattrick, blev kampens bedste og sikrede sejr

16x9
Nikolaj Ehlers i midten bliver tiljublet efter sin tredje scoring. Foto: James Carey Lauder / Ritzau Scanpix

Tre mål af Nikolaj Ehlers var med til at sikre Winnipeg Jets en snæver sejr over Chicago Blackhawks i NHL.

Den danske ishockeystjerne Nikolaj Ehlers leverede spil i absolut verdensklasse, da han med tre mål natten til fredag dansk tid var med til at sikre Winnipeg Jets en sejr i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Winnipeg vandt med 6-5 på hjemmebane over Chicago Blackhawks.

Undervejs bragte Ehlers hjemmeholdet foran med 2-1 og 3-2, inden han i tredje periode gjorde det til 6-3.

Danskerens imponerende præstation var nok til at blive kåret til kampens spiller på NHL's officielle hjemmeside.

- Jeg vil ikke sige, jeg er, hvor jeg skal være. Mit defensive spil er ikke godt nok. Jeg spillede ikke en særlig god defensiv kamp i dag. Men til gengæld fik jeg chancerne offensivt. Det er vigtigt at levere defensivt, så træneren stoler på dig, så du får lov til at være på isen i de afgørende sidste minutter, siger Nikolaj Ehlers til TV 2 SPORT.

- Det var fedt at lave hattricket. Og så især i dag, hvor vi igen ikke spillede en god tredje periode, men lukkede dem ind. Så det var fedt at lave sejrsmålet. Jeg føler mit spil bliver bedre og bedre, og jeg er tæt på at være den samme spiller, som jeg var i sidste sæson. Jeg kommer frem til chancerne, og jeg får brugt mine skøjter, så mit spil går den rigtige vej.

Det var hans tredje hattrick i NHL. Det første kom i januar 2016 mod Arizona Coyotes, mens det andet blev sat på kontoen mod Edmonton Oilers i oktober 2017.

Scoringen til 2-1 var en relativt nem en af slagsen. Danskeren modtog en hård og præcis pasning fra Winnipeg-profilen Blake Wheeler, og Ehlers kunne ganske ubesværet skubbe pucken i mål.

I anden periode var det igen Blake Wheeler, der lagde op til Ehlers' mål.

Amerikaneren driblede forbi et par modstandere, inden han lagde pucken til rette for Ehlers. Danskeren skøjtede en smule tættere mod mål, inden han resolut hamrede pucken ind bag Chicago-målmanden.

I tredje periode kronede Ehlers sin storkamp med en elegant scoring.

Danskeren stjal pucken i sin egen zone og skøjtede lynhurtigt frem mod Chicagos mål. Her lagde Ehlers køligt pucken ind bag målmand Corey Crawford med en afslutning fladt til venstre for sig selv.

I slutningen af tredje periode formåede Chicago at få reduceret til 5-6, men det lykkedes ikke gæsterne at få udlignet.

Med sejren indtager Winnipeg tredjepladsen i Western Conference med 30 point efter 24 kampe i sæsonen.

Ehlers har scoret otte mål og lagt op til syv mål i NHL-sæsonen. Han har i alt scoret 77 mål i sin NHL-karriere.

Hans finske holdkammerat Patrick Laine scorede to mål i kampen og rundede sit mål nummer 100 i NHL.

Ehlers er blevet rykket op i Jets' førstekæde, hvor han spiller sammen med kaptajn Blake Wheeler og Mark Scheifele.

- Det betyder selvfølgelig meget. De er fantastiske spillere og rollemodeller for mig. De arbejder hårdt i hver eneste træning og kamp, siger Ehlers , siger Nikolaj Ehlers til Winnipeg Jets' Youtube-kanal og får stor ros af kaptajnen:

- Han er en af de der virkelig dynamiske spillere, og når han rammer sit bedste, er han virkelig svær at håndtere. Han udnytter hullerne så hurtigt, og han har bevist, at han kan være en ret eksplosiv målscorerer, siger Blake Wheeler.