Nielsens første sæsonmål i NHL - og fire point af Bødker mod eks-klub

16x9
Frans Nielsen bragte Detroit Red Wings foran med 3-2. Foto: Rick Osentoski / Ritzau Scanpix

Frans Nielsen og Mikkel Bødker var afgørende for deres klubber i NHL.

Frans Nielsen fik endelig hul på målbylden, da hans hold Detroit Red Wings natten til søndag gæstede Boston Bruins i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Og danskerens første sæsonmål skulle vise sig at blive meget afgørende i kampen, der endte 4-2 til Detroit. Nielsen scorede nemlig til stillingen 3-2. Det var også stillingen indtil 30 sekunder før slutsirenen, hvor Detroit kunne sende pucken i et tomt mål, fordi Boston havde udskiftet målmanden.

Det var ellers hjemmeholdet, der kom bedst fra start. David Backes kunne således bringe Boston foran få sekunder før første periodes udløb.

Detroit kæmpede sig dog tilbage i opgøret og kunne med to scoringer i anden periode bringe sig foran. Hjemmeholdet udnyttede et powerplay fem minutter inde i tredje periode til at få udlignet på en scoring af Ryan Donato.

Dernæst var det Frans Nielsens tur til at komme i fokus. 11 minutter inde i perioden sendte Danny DeKeyser et slagskud mod mål. Her lykkedes det Frans Nielsen, der stod i skudlinjen, at dirigere pucken uden om Bostons målmand.

Boston lod i kampens sidste sekunder målmanden udskifte med en ekstra angriber i et forsøg på at få udlignet. Det lykkedes dog ikke, og Gustav Nyquist kunne i stedet cementere Detroits sejr ved at score i et tomt mål med 30 sekunder tilbage af opgøret.

Sidste gang, Detroit vandt over Boston på udebane, var 14. oktober 2013.

Bødker sprudlede

Mikkel Bødker og Ottawa Senators havde besøg af danskeren tidligere klub San Jose Sharks, hvor han spillede fra 2016 til 2018.

Her indtog Bødker en stor hovedrolle for Senators, da han bidrog med en scoring og tre assists.

I første periode bragte han Senators foran med 3-1. Forinden havde han næstsidste stav på holdets føringsmål. Ottawa vandt kampen med overbevisende 6-2.

- Vi lavede et virkelig godt stykke arbejde med stærkt spil i defensiv zone uden at glemme vores offensive kvaliteter. Vi har en masse talent på holdet, og det udnytter vi, sagde Bødker ifølge nhl.com efter kampen.

Det var første gang siden oktober 2014, at Bødker satte fire point på kontoen i én og samme kamp.

Han er nu oppe på 16 af slagsen i sæsonen.

Ottawa Senators har vundet tre kampe i træk, men ligger stadig på syvendepladsen og dermed næstsidst i sin division, hvor de tre bedste hold er sikret en plads i slutspillet. Detroit Red Wings er i samme division og ligger på sjettepladsen.