Sønderjyske henter canadisk forward

16x9
Spillerne i SønderjyskE kan se frem til en ny holdkammerat i form af canadiske Gabriel Desjardins. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Gabriel Desjardins bliver SønderjyskEs ottende udlænding. Han trækker i trøje nummer 14.

SønderjyskE Ishockey har været i Sverige for at hente den canadiske forward Gabriel Desjardins. Han bliver klubbens ottende udlænding. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Indkøbet af den 26-årige canadier er kommet i stand takket være en ekstra økonomisk håndsrækning fra en række af klubbens sponsorer. Det har gjort det muligt at købe ham fri fra svenske Västerviks IK, der spiller i Allsvenskan.

- Det er en sulten spiller, der tilslutter sig truppen. Han er kendetegnet ved, at han altid spiller for holdet og har netop holdspillet som en stor prioritet.

- Han har kvaliteterne til at hjælpe os i special teams, overtal og undertal, siger sportschef Kim Lykkeskov i pressemeddelelsen.

Gabriel Desjardins bliver den ottende og ifølge klubben dermed sidste udlænding i SønderjyskE.

- Holdet har klaret sig rigtig godt, men vi vil gerne forstærke truppen yderligere. Vi synes, at tidspunktet er rigtigt nu, så han også kan lære sine medspillere at kende, inden slutspillet begynder om to måneder, siger Kim Lykkeskov.

Canadieren skiftede til svensk ishockey før denne sæson. Men det er blot blevet til ti kampe for Västerviks IK.

Han skifter ifølge pressemeddelelsen til SønderjyskE for at genfinde de takter, han viste i sidste sæson. Her lavede han 87 point i 76 kampe for ECHL-klubben Fort Wayne Komets. Han gjorde det så godt, at det også blev til enkelte kampe i AHL for Laval Rocket.

Gabriel Desjardins får trøje nummer 14 og flytter til Vojens sammen med sin kæreste.