Svensker startede slagsmål efter provokation fra dansker

Aalborg Pirates' Victor Panelin-Borg mener, der lå dårligt sportsmanship til grund for en slåskamp, som han startede i kampen mod Esbjerg.

Metal Ligaen er navnet på den bedste danske ishockeyrække, og i tirsdagens kamp mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy blev der i den grad levet op til det navn.

Der blev nemlig gået godt og grundigt til stålet mellem de to hold i et hårdt og intenst opgør, hvor særligt én situation i anden periode vil blive husket.

Efter Esbjergs Felix Scheel scorede til 4-2 røg flere spillere i et større slagsmål, hvor dommerne havde deres hyr med at få skilt kamphanerne ad. Her var Aalborgs svensker Victor Panelin-Borg blandt de mest aktive, men det var der en særlig årsag til, forklarede han efter kampen.

- Jeg vil egentlig helst ikke stå og tale om sådan noget på fjernsyn, men jeg synes, det var mangel på sportsmanship, der startede det, fortalte svenskeren til TV 2 SPORT efter kampen med henvisning til måden Felix Scheel fejrede sin scoring på.

Efter at have sendt pucken i nettet skøjtede Esbjerg-spilleren forbi svenskeren og sendte et par gloser i Aalborg-spillerens retning. Det fik sendt temperamenterne i kog.

Men den opførsel havde svenskeren selv gjort sig fortjent til. Det fortalte Felix Scheel til TV 2 SPORT efter kampen.

- Han har kørt lidt hårdt på mig, og da jeg så scorer, siger jeg noget til ham, og så bliver han lidt sur. Mere er der ikke i den. Han kører selv rundt og tackler, slår og jeg ved ikke hvad. Han skal spille hård, og det er også fair nok, men så må man også høre lidt, når man er inde på en scoring.

Slagsmålet endte uden udvisning til målscoreren Felix Scheel. Men flere andre spillere måtte en tur i straffeboksen til afkøling. Inklusiv Aalborgs svensker Victor Panelin-Borg.

Selve kampen endte med en sejr til Esbjerg på 6-3, men Aalborg er stadig en plads bedre end Esbjerg i den samlede stilling, hvor Nordjyderne er nummer fire, mens Esbjerg er placeret som rækkens femtebedste hold.

Tirsdag aften vandt Rungsted Seier Capital grundspillet og retten som førstevælger til kvartfinalerne med en sejr på 6-4 mod Odense Bulldogs. Der resterer to runder af grundspillet.