SønderjyskE straffes for træner-interview i pausen

Ishockeyholdet fra SønderjyskE skal betale Ligaforeningen 10.000 kroner, efter holdets træner kritiserede dommerne på direkte fjernsyn under en kamp.

For SønderjyskE-træner Mario Simioni blev det dyrt, at følelserne løb af med ham i holdets kamp mod Rødovre søndag aften. 

I pausen mellem anden første og anden periode udtalte han sig så kritisk i et interview, at hans ord koster SønderjyskE en bøde på 10.000 kroner, som skal betales til Ligaforeningen. Det skriver foreningen på sin Facebookside.

- I forhold til Ligaforeningens aftaler om kommunikation og respekt for hinanden, kom SønderjyskE-træner Mario Simioni i går med udtalelser i TV, som overskred normen for, hvordan man forholder sig til officials, skriver Ligaforeningen.

Efter første periode af søndagens kamp førte Simionis SønderjyskE med 3-0, selvom de havde fået fem udvisninger. Det var de udvisninger, som Simioni rasede over.

- Man kan se, at nogle af vores dommere mangler kvalitet. Vi er i slutspillet nu. Det her er vores profession. Vi forventer, at dommerne er professionelle. Dommernes måde at dømme på er uacceptabel, og jeg er ked af at sige det, men det skal være meget bedre end det her, sagde Mario Simioni blandt andet til TV 2 SPORT.

Den canadiske træner ønskede ikke, at nogen af hans spillere skulle interviewes efter første periode. I stedet ville han selv have ordet.

Her gjorde han opmærksom på, at kampens to hoveddommere også var dem, der dømte den seneste kamp mellem SønderjyskE og Rødovre.

- Sidst gav dommerne os fire udvisninger i træk i tredje periode, da der stod 1-1. I dag laver begge hold identiske tacklinger i første periode, men det var kun os, der fik en udvisning, sagde Mario Simioni.

Ligaforeningen skriver, at de har gjort SønderjyskE opmærksom på, at hvis en gentagelse skulle ske, så vil der blive uddelt karantænestraf. De skriver desuden, at SønderjyskE har beklaget episoden og accepteret bøden.

SønderjyskE vandt søndagens kamp med 6-2 over Rødovre og fører holdenes kvartfinaleserie med 3-2.

I aften kan du se kvartfinalen mellem Esbjerg og Frederikshavn på TV 2 SPORT fra klokken 20.