Larsen om VM-afbud: Nødt til at tænke på min fremtid

16x9

Philip Larsen har de seneste mange VM-turneringer været Danmarks bedste back, men den 25-årige back har valgt at takke nej til landstræner Jan Karlsson invitation til det kommende VM.

Det er frygten for at få en skade, der får den kontraktløse Philip Larsen til at melde fra, han vil ikke risikere noget, før en ny kontrakt er på plads.

- Der er selvfølgelig en god forsikring ved skader, men hvis der sker noget med mig, så kan jeg ikke skrive den kontrakt, som jeg gerne vil skrive, og det er jo ærlig snak. Jeg vil gerne have en kontrakt på plads og kan ikke lige give sådan en præcis dato for, hvornår det sker, siger Philip Larsen til TV 2 SPORT.

Han har den seneste sæson spillet for Yugra Khanty-Mansiysk i den russiske KHL-liga og håber på den kommende sæson at få kontrakt med en af de bedre klubber i KHL. Det kan være vanskeligt at afgøre, hvornår sådan en aftale kan falde på plads.

- Det lyder måske dumt at sige, men det er russere, man har med at gøre. Så den ene dag kan det være helt dødt, og den anden så rykker det bare til. Men jeg håber da på, at der sker noget meget snart. Men der er ikke noget konkret endnu, så der er ingen grund til at nævne navne, siger Philip Larsen

Han mener samtidig, at hans krop vil have godt af noget kamppause, med den korte sommerpause, han har.

- Vi starter allerede med at spille i august KHL i år, og vi skal være tilbage i klubben i slutningen af juni. Så der bliver ikke ret meget ferie for mig. Det har været en hård sæson, jeg har spillet næsten 60 kampe med over 22 minutter per kamp. Så personligt for mig, tror jeg det er vigtigt, at jeg lige får hvilet kroppen lidt og får den bygget ordentligt op indtil den kommende sæson, fordi jeg vil gerne have en rigtig god sæson. Det er mit mål efter næste sæson at tage tilbage til NHL, siger Philip Larsen.

Den danske landstræner, Jan Karlsson, har givet udtryk for, at spillere der søger ny kontrakt kan have fordel af at vise sig frem i VM. Det mener Philip Larsen ikke gælder i alle situationer.

- For visse spillere, er det en god måde, at tage til VM og vise sig frem. Personligt synes jeg altid, det er sjovt at spille VM. Men samtidig tror jeg godt, at folk i KHL ved, hvad jeg kan. Hvis jeg ville tilbage til NHL, så var jeg helt klart taget til VM, men det er ikke planen lige nu. Det er første noget jeg vil efter næste sæson. Hvis jeg gerne ville tilbage nu, så var jeg selvfølgelig taget til VM, det er jo et godt vindue at vise sig frem i, siger Philip Larsen.

Landstræneren har også plæderet for, at spillerne har et moralsk ansvar for at stille op til VM, for at give noget tilbage til dansk ishockey, som har givet spillerne mulighed for at spille i store ligaer. Philip Larsen mener dog, at han har ydet, hvad man kan forlange af en spiller som ham.

- Jeg er enig i, at vi som spillere skal give noget tilbage til dansk ishockey. Men det synes jeg også, jeg har gjort. Jeg har stillet op til VM de sidste fem år. Og der er da også tit, hvor jeg er kommet hjem med det sammen, sæsonen har været slut ovre i NHL. Jeg har heller ikke sagt nej, jeg har bare sagt, at nogle ting på det personlige plan skal falde på plads, før jeg kan give grønt lys.

- Hvis Jan Karlsson så synes, at det er for sent, så er jeg ked af det, men jeg bliver også nødt til at tænke på min egen fremtid. Jeg kan jo ikke spille hele året på landsholdet, siger Philip Larsen, der ikke lægger skjul på, at han har haft svært ved at skulle sige nej til samværet på landsholdet.

- Det er jo aldrig sjovt, at sige nej til landsholdet. Selvfølgelig sidder man med en bitter smag i munden, fordi man gerne vil spille med sine landsholdskammerater og spille for Danmark og alle de der ting. Der skulle være noget galt med en, hvis man ikke havde lyst til det. Men nu har jeg snakket med familie og agenter om, hvad der er bedst for mig lige nu. Det vi kom frem til er det her, at jeg sidder og venter på, at der skal ske noget, og så må jeg jo holde min del af aftalen og se, hvad fremtiden bringer.