Stadig åbne pladser i den danske VM-trup

16x9
Kim Staal er en af de forwards, der ikke er skrevet ind i truppen i første omgang. Foto: Scanpix

Der er stadig mulighed for at hente nye spillere ind til den danske trup i løbet af VM-turneringen i Tjekkiet - selvom det efterhånden er meget småt med muligheder for forstærkning fra NHL.

Sent torsdag har Danmark indgivet de obligatoriske minimum 17 navne til IIHF, og der er således stadig otte ledige pladser i truppen, idet man under slutrunden må benytte 25 forskellige spillere, fordelt på tre målmænd og 22 markspillere.

Danmark er rejst til Tjekkiet med 24 spillere, så indtil videre holder landstræner Janne Karlsson syv spillere ude af den officielle trup, og det kan meget vel tænkes, at han ikke skriver hverken 22 eller 24 spillere ind til de første kampe, men nøjes med 20-21 spillere.

Følgende 17 spillere er skrevet ind, svarende til tre backpar, tre angrebskæder og to målmænd:

Målmænd: Patrick Galbraith, Sebastian Dahm

Backer: Mads Bødker, Daniel Nielsen, Markus Lauridsen, Oliver Lauridsen, Emil Kristensen, Jesper B. Jensen

Forwards: Frederik Storm, Patrick Bjorkstrand, Morten Green, Morten Madsen, Julian Jakobsen, Morten Poulsen, Jesper Jensen, Nichlas Hardt, Thomas Spelling

Det betyder, at følgende syv spillere endnu ikke er skrevet ind i truppen:

Målmand: Simon Nielsen

Backer: Bjørn Uldall, Nicholas B. Jensen

Forwards: Kiril Starkov, Anders Poulsen, Mathias Bau Hansen, Kim Staal

Fire af disse bliver sandsynligvis skrevet ind til den første kamp - fjerdekæden med Starkov/Poulsen/Bau Hansen og en af backerne.

Man må benytte 22 spillere - to målmænd og 20 markspillere - i en kamp, men af hensyn til risikoen for skader vil landstræner Janne Karlsson givetvis holde de sidste pladser åbne så længe som muligt.

Og så lever drømmen om eventuelt at kunne hente Lars Eller (NHL-slutspil), Frederik Andersen (NHL-slutspil) eller Oliver Bjorkstrand (AHL-slutspil) ind til en afgørende gruppekamp eller en kvartfinale da også så længe …

Danmark spiller første kamp søndag kl. 12.15 mod Slovakiet, og den kamp vises direkte på TV 2 SPORT med optakt fra kl. 11.45.

Danmarks VM-kampe

 • Lørdag 2/5 kl. 12.15 mod Slovakiet 3-4 (efter straffeslag)
 • Søndag 3/5 kl. 20.15 mod Finland 0-3
 • Tirsdag 5/5 kl. 16.15 mod Hviderusland 1-5
 • Onsdag 6/5 kl. 16.15 mod Rusland 2-5
 • Fredag 8/5 kl. 20.15 mod USA 1-2
 • Lørdag 9/5 kl. 20.15 mod Norge 4-1
 • Mandag 11/5 kl. 20.15 mod Slovenien 0-1

VM på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

 • De fleste af kampene fra VM i ishockey bliver sendt direkte eller forskudt på TV 2 SPORT.
 • TV 2 SPORT sender så mange kampe som overhovedet muligt i forhold til kampprogrammet og de andre transmissioner på kanalen.
 • Enkelte gange kan en livetransmission blive forkortet eller kryds-klippet med andre begivenheder som cykling, badminton eller basketball.
 • ALLE kampe sendes direkte på TV 2 PLAY.