Mark O. Madsen skal trænes af MMA-legende i USA

16x9
Mark O. Madsen ønsker også at få hænderne i vejret i fremtiden, så han vil træne med de bedste af de bedste. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Mark O. Madsen rejser på træningslejr i USA, hvor han vil få instrukser fra en af de bedste i kampsporten MMA.

MMA-kæmperen Mark O. Madsen får lov til at lære af en sand legende, når han tirsdag rejser på træningslejr i mulighedernes land, USA. 

UFC er det største forbund i kampsporten MMA. Og I UFC’s Hall of Fame var Randy Couture den fjerde kæmper til at blive optaget. Han blev som den første verdensmester i to forskellige vægtklasser hos UFC, og som den eneste nogensinde har han formået at blive verdensmester efter optagelsen i Hall of Fame. Hans enorme erfaring får Mark O. Madsen nu et indblik i.

- Jeg har lige fået en besked fra Randy Couture i messenger, hvor han bekræfter, at jeg kan komme og træne hos ham i Las Vegas, fortæller Mark O. Madsen til TV 2 SPORT.

Randy Coutures ansigt er mærket efter mange år kæmper i både brydning og MMA. Han regnes for én af de bedste nogensinde i MMA.
Randy Coutures ansigt er mærket efter mange år kæmper i både brydning og MMA. Han regnes for én af de bedste nogensinde i MMA. Foto: Gabriel Bouys / Scanpix Denmark

Beskeden er naturligvis en særdeles god nyhed for den tidligere bryder. Kontakten til Randy Couture er kommet igennem Mark O. Madsens danske træner Martin Kampmann, der selv trænede hos Randy Couture i sin tid som aktiv MMA-kæmper.

- Randy Couture er en af de helt store i MMA, så håber jeg, at han kan lære noget fra sig omkring MMA, smiler Mark O. Madsen.

- Randy Couture var græsk-romersk bryder, inden han kom i MMA. Vi har altså den samme baggrund. Han har nogle principper fra græsk-romersk brydning, som jeg kan bruge i MMA. Så at få lov til at træne med ham, er en rigtig god dag på kontoret, fortæller Mark O. Madsen.

Rejser ud for at møde de bedste

Det handler om at udvikle sig konstant for Mark O. Madsen. Optimeringer kan ske på mange måder, og op til sin kommende kamp den 15. december har den tidligere bryder valgt at tage tre uger til USA.

- Jeg skal blive en bedre MMA-kæmper hele vejen rundt. Jeg skal faktisk mødes med nogle brydere, som jeg har kæmpet mod før, men denne gang bliver det mig, der skal lære noget af dem.

- Vi er kommet til et punkt, hvor jeg stille og roligt skal lægge på mine evner i MMA. Nu tager jeg ud i verden for at møde de bedste kæmpere i verden og for at prøve kræfter med dem for at se: Hvad er niveauet?

- Jeg har nogle specifikke målsætninger med turen. Jeg skal lære noget i forhold til fristilsbrydning, altså single-leg og double-leg. Både i angreb og i forsvar. Kommer jeg hjem og kan beherske de ting, så vil jeg kalde træningslejren en succes.

Mangler stadig en modstander

Single-leg og double-leg er måder, hvorpå man kan lægge sin modstander ned. Det er teknikker, der ikke bliver brugt i græsk-romersk brydning.

Det kan være, at du kommer hjem med nogle knubs?

- Ja, det er jo et parameter i den her sport. Jeg skal satse noget, hvis jeg vil frem i butikken, og det kan koste blod, sved og tårer.

MMA er en blanding af flere kampsportsgrene. Her er Mark O. Madsen i kamp mod den tidligere svenske MMA-mester Matthias Freyschuss.
MMA er en blanding af flere kampsportsgrene. Her er Mark O. Madsen i kamp mod den tidligere svenske MMA-mester Matthias Freyschuss. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Programmet i USA starter med et træningsophold i Ohio i Cleveland, inden han tager til Las Vegas, hvor træningscenteret Xtreme Couture ligger.

Mark O. Madsen vandt som bryder adskillige medaljer. Den største var OL-sølv i Rio i 2016. I år 2018 valgte han helt at stoppe som bryder, og i stedet dedikerer han sin tid til MMA. Han har kæmpet fem kampe i MMA-regi. Fire har han vundet før tid, og den femte vandt han på point.

Hans kamp den 15. december foregår i Arena Nord i Frederikshavn, og der er fortsat ikke fundet en modstander endnu.