Kevin Magnussen er dybt imponeret over sin fars team

16x9
Kevin Magnussen var til stede på Road Atlanta, da hans far genvandt det amerikanske mesterskab. Foto: © RICHARD PRINCE, RICHARD DOLE / © RICHARD PRINCE, RICHARD DOLE

Jan Magnussens Corvette-team genvandt det amerikanske mesterskab natten til søndag. Det skete efter et uheld i sæsonfinalen.

Smilene var brede og knusene var mange, da Jan Magnussen og Antonio Garcia genvandt det amerikanske IMSA-mesterskab natten til søndag.

En af de glade mennesker var Kevin Magnussen, der var til stede på Road Atlanta, hvor han så sin fars Corvette køre galt med cirka tre timer tilbage af den 10 timer lange sæsonfinale. Bilen måtte straks i garagen, men på under seks minutter blev de store skader udbedret til stor beundring for Kevin Magnussen.

- Jeg har kendt det her team i 10-15 år, men jeg er virkelig imponeret. De havde et uheld, men måden de fik repareret bilen og kom tilbage på banen er noget af det mest imponerende, jeg har set i motorsport. De arbejdede helt fantastisk sammen og fiksede bilen på ingen tid. De kom tilbage og vandt mesterskabet. Det var velfortjent, siger Kevin Magnussen i et interview på sin fars Facebookside.

Måtte opgive kampen i toppen

Inden Garcias uheld kørte Magnussen og makkeren med om de øverste placeringer i sæsonfinalen. Det løb var kørt, da den gule Corvette C7.R kom tilbage på banen, og derfor endte de som nummer otte på Road Atlanta.

- Antonio var ødelagt over uheldet, og det kan jeg godt forstå, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

- Jeg ville jo have haft det på fuldstændig samme måde. Men vi er racerkørere, og vi presser den alt, hvad vi kan, for at vinde. Og så sker sådanne ting. Men missionen lykkedes. Vores mål er at vinde mesterskaber, og det gjorde vi i denne weekend, og vi vandt både kørermesterskabet og teammesterskabet, siger Magnussen.

Det dansk/spanske makkerpar havde en føring på ni point inden sæsonfinalen, og med ottendepladsen lykkedes det at forsvare den samlede føring. Dermed vandt Magnussen og Garcia mesterskabet for andet år i træk.

- Det er længe siden, jeg har set min far køre ræs. At se ham i sådan et ræs, hvor han vinder mesterskabet, er ret fantastisk. Jeg er glad for, jeg kom, og jeg kan ikke blive gladere, siger Kevin Magnussen om oplevelsen på Road Atlanta.

Kevin Magnussens næste løb i Formel 1 køres også i USA. Det sker den 21. oktober.