16-årig dansker inviteret til specielt løb: - Han kan nå helt til Formel 1

16x9
Ifølge Frits Van Amersfoort har Frederik Vesti en stor fremtid i vente. Foto: Van Amersfoort Racing's Instagram

Frederik Vesti skal køre Macau Grand Prix midt i november.

16-årige Frederik Vesti fortsætter himmelflugten i motorsportens lavere rækker. 

For nogle måneder siden skiftede han Formel 4 ud med Formel 3, og nu har han modtaget en invitation til det prestigefyldte Macau Grand Prix.

- Han er en af de yngste deltagere, så det er specielt. Det er uden tvivl højdepunktet i hans karriere indtil videre, siger Frits Van Amersfoort til TV 2 SPORT.

Han er holdchef på hollandske Van Amersfoort Racing, som Vesti på det seneste har repræsenteret i Formel 3.

Årets grandprix er udgave nummer 65. Det finder sted i den tidligere portugisiske koloni Macau, der siden 1999 har været en særlig administrativ region i Kina. 

- Det er et løb, vi knap kender i den vestlige verden, men det foregår på en meget udfordrende bane, der er næsten syv kilometer lang. Den er meget speciel, og enhver lille fejl bliver straffet med det samme, forklarer Van Amersfoort, der mener, omgangen ligger godt til den unge dansker.

- I Macau bliver du nødt til at køre klogt og virkelig tænke dig om, og det er noget, Frederik virkelig forstår. Selvom man starter i femte eller sjette position i søndagens løb, er der stadig gode chancer for at vinde. Det er nærmest en ulempe at starte i pole position, for alle de andre vil udnytte din slipstrøm til at overhale. 

Stort potentiale

Van Amersfoort Racing har hjulpet flere af sportens store talenter videre til Formel 1. Senest eksemplificeret ved Max Verstappen, der tog springet allerede som 17-årig. 

(artiklen fortsætter under billedet)

Ifølge holdchefen har Frederik Vesti gode forudsætninger for at gå Red Bull-køreren i bedene.

- Frederik har en virkelig god alder til Formel 3. Om tre år er han 18-19 år, hvilket er perfekt til Formel 1. Han har stadig masser af tid at lære i, vurderer Frits Van Amersfoort.

- Min erfaring siger mig, at han er en af de få gutter, der kan nå helt til Formel 1, hvis han får den rigtige støtte og de rigtige chancer. Vejen dertil er ikke nem, så han behøver selvfølgelig held, men i sidste ende når de bedste talenter altid frem. 

Van Amersfoort fortæller videre, at han 'arbejder hårdt på' og 'vil gøre alt for', at Frederik Vesti får et permanent sæde hos hans hold i Formel 3 fra næste sæson.

Macau Grand Prix bliver kørt søndag den 18. november. Der er træninger fra torsdag i samme uge.