17-årig racerkører opereret i 11 timer - kørte galt med 276 kilometer i timen

16x9
Her ses Sophia Flörsch inden løbet i Macau. Foto: @sophiafloersch, Instagram

Tyske Sophia Flörsch kørte voldsomt galt søndag i Macau, men slap 'ekstremt godt' fra den lange operation, der fulgte.

En 11 timer lang operation ventede Sophia Flörsch efter Macau Grand Prix.

Her skulle en brækket ryghvirvel behandles, og det forløb 'ekstremt godt'. Efterfølgende var der 'ingen frygt for lammelse'. Det fortalte Formel 3-kørerens teamchef, Frits van Amersfoort, mandag ifølge BBC.

- Jeg vil gerne takke alle mine fans for hver eneste af deres ønsker om god bedring, som jeg nu er begyndt at læse, skriver Flörsch i et opslag på Facebook, hvor hun også takker alle, der hjalp til på ulykkesstedet såvel som operationsbordet.

- Det her motiverer mig og giver mig mod. Mine tanker går til alle, der var involveret i min ulykke. Jeg håber, alle har det godt.

Ulykken indtraf, da den unge tysker kolliderede med japanske Sho Tsuboi med 276 kilometer i timen. Sammenstødet betød, at Sophia Flörsch fløj over barrieren og ind i et område med løbsofficials og fotografer. 

Yderligere fire personer kom til skade ved uheldet. Det drejer sig om to fotografer, en løbsofficial og yderligere en kører, som ifølge dpa alle var ved bevidsthed, da de blev bragt til hospitalet.

Frits van Amersfoort har tidligere kaldt det 'utroligt', at Flörsch overlevede. Den 17-årige tysker er teamkammerat med den jævnaldrende dansker Frederik Vesti, der også var med i Macau