Contador knuste alt på vulkanen

16x9

Alberto Contador var helt suveræn på Giro'ens 9. etape på vulkanen Etna

Efter en magtdemonstration af de helt store vandt Alberto Contador søndagens 9. etape af Giro d'Italia med mål på vulkanen Etna og overtog løbets lyserøde førertrøje.

Med godt syv kilometer tilbage af etapen stak en helt og aldeles flyvende Contador af fra de øvrige favoritter i et hastigt tempo. Dygtige ryttere som Nibali, Kreuziger og Scarponi lignede saltstøtter.

Kun José Rujano kunne følge med Contador, og de to fik hurtigt opbygget et forspring på knap et minut ned til de øvrige favoritter. Contador accelererede endnu en gang halvanden kilometer fra mål, og Rujano måtte slippe hjulet på Contador, som kørte alene til mål efter et særdeles overbevisende soloridt.

Contador har nu 20 sekunder
En mindre gruppe ryttere var gået i udbrud tidligere på etapen, og de nåede først hen til vulkanen Etna, hvor etapen skulle afgøres på to stejle stigninger. Men en efter en blev de hentet af favoritfeltet, og da ingen af de øvrige topnavne rørte på sig, så stak Contador altså selv.

I den samlede stilling mistede Rabobank-rytteren Pieter Weening den lyserøde førertrøje, og den blev overtaget af Contador. Weening måtte ganske enkelt opgive at hænge på favorit-feltet.

Contador fører med 59 sekunder ned til Kanstantin Siutsou og yderligere 20 sekunder ned til Christophe Le Mével. Contadors triumf var iøvrigt Saxo Bank-Sungards første etapesejr i det italienske etapeløb. Mandag er der hviledag i Giro d'Italia.