EM i bordtennis afholdes i Danmark

16x9

Danmark og Herning er blevet tildelt værtskabet for Europamesterskaberne i 2012. Det oplyser Dansk Bordtennis Union i en pressemeddelelse.

- At få EM i bordtennis til Herning bekræfter, at vores satsning på store internationale sportsevents for alvor er ved at lykkes. Vi glæder os til at være værter for den europæiske bordtenniselite i 2012 i vores nye multiarena, siger borgmester i Herning, Lars Krarup.

- Vi glæder os meget til på ny at bringe bordtennis på højeste niveau til Danmark. Vi ser frem til at arrangere den helt store bordtennis festival i Herning i oktober 2012, siger formand for Dansk Bordtennis Union Aksel Beckmann og fortsætter:

Har tidligere arrangeret EM
- Det er en stor dag for hele bordtennissporten i Danmark. EM vil være omdrejningspunkt for en stor festival, hvor alle skal kunne komme til at spille bordtennis i Herning og MCH i 2012.

Mesterskaberne i 2012 vil blive spillet to måneder efter de olympiske Lege og vil blive den første store begivenhed efter OL i London. Der forventes deltagere fra alle lande i Europa.

Danmark har en gang før arrangeret EM. Det var i Århus i 2005, hvor det danske hold vandt guld.