Avis: Dommere tilbudt 450.000 kr

16x9

Ifølge Jyllands_Posten er håndbolddommerne Martin Gjeding og Mads Hansen blevet tilbudt 450.000 kr. i bestikkelse

To af Danmarks bedste håndbolddommere, Martin Gjeding og Mads Hansen, blev i juni 2008 tilbudt, hvad der svarer til 450.000 kroner for at hjælpe Rumænien i en VM-kvalifikationskamp mod Montenegro.

De danske dommere sagde dog omgående nej til tilbuddet fra de rumænske værter, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i morgen tirsdag.

Forsøget på bestikkelse har været kendt af Dansk Håndbold Forbunds (DHF) dommerudvalg i ni måneder, men hverken forbundets direktør eller formand er blevet orienteret.

"Jeg har ikke betragtet dette som nogen alvorlig sag. Der er jo ikke grund til at rapportere noget videre," når Mads og Martin sagde nej til tilbuddet," siger formanden for DHF's dommerudvalg Ole F. Petersen til Jyllands-Posten.

Men DHF's ledelse burde have haft besked, mener direktøren.

"Hvis ledelsen i DHF havde vidst noget i denne sag, havde vi straks reageret. Jeg har tidligere gjort det klart for vores dommerudvalg, at alle sager af denne slags skal sendes videre til os," siger direktør Morten Stig Christensen til Jyllands-Posten.

Afsløringen af forsøget på bestikkelse kommer kun en uge efter, at det kom frem, at det tyske dommerpar Lemme og Ullrich efter en Europa Cup-finale i Rusland blev taget i tolden med 50.000 dollars i kufferten.

Det er ikke første gang, at en dansk dommer er blevet tilbudt bestikkelse. Den tidligere topdommer Henrik La Cour fortalte i foråret 2008 til TV 2 Sporten, at han og hans dommermakker var blevet tilbudt 20.000 dollars i bestikkelse inden en Europa Cup-semifinale i Tyskland.