Hypo-træner i håndbold-skandale

16x9

Hypo_træner løb på banen og tacklede modstander i CL_kamp

Hypo Niederösterreichs træner Gunnar Prokop har bragt sig selv i fokus, efter han løb på banen og tacklede en modstander.

Den 69-årige træner valgte at tage sagen i egen hånd i slutsekunderne af torsdagens Champions League-kamp mel­lem Hypo Niederösterreich og Metz selv løb ind på banen og tacklede en fransk modstander og dermed stoppede et kontraangreb.

På det tidspunkt var stillingen 27-27 og Metz havde vundet kampen, hvis de havde scoret på kontraangrebet.

Det fik Prokop forhindret ved sit indgreb. Noget overraskende mener træneren dog ikke, at han gjorde noget forkert.

"For at undgå et nederlag var jeg nødt til at handle velvidende, at det ville koste et rødt kort. Taktisk set var det helt rigtigt af mig, og jeg var jo ikke i nærheden af at skade modspilleren," siger Hypo-træneren, der måtte indkassere et rødt kort, ifølge dr.

Hypo Niederösterreich er i CL-pulje med Aalborg DH. Og nordjydernes direktør Jan Hansen mener, at Prokop skal straffes hårdt.

"Det er snart på tide, man kigger på Prokop og giver ham en lang karantæne. Han har snart sparet sammen til livstid," siger Jan Hansen til nordjyske.dk.

Det Europæiske Håndboldforbund EHF skal nu tage stilling til, hvilke konsekvenser det usportslige optrin skal have for Prokop.

For blot få dage siden bragte Prokop og Hypo ögså sig selv i fokus, da de inviterede to rumænske dommere på visit i Østrig for at dømme træningskampe.