Ungdommens iver gav Brøndby sejr

16x9

Talentet Jens Stryger sikrede Brøndby tre point mod FC Midtjylland

Med sit store arbejdsraseri og sin energiske indstilling er Brøndbys Jens Stryger Larsen godt på vej til at bli­ve en publikumsyndling på Vestegnen.

Og søndag skaffede den bare 19-årige midtbanespiller sit hold sejren over FC Midtjylland med kampens eneste sco­ring efter 33 minutters spil på Brønd­by Stadion, da han nåede først på Alex­ander Farneruds indlæg. Hans anden scoring i sæsonen.

Superliga-opgøret blev spillemæssigt aldrig nogen opløftende oplevelse, men afbrændere i begge ender af banen stod for underholdningsværdien i sæsonens første kamp på de blågules hjemmebane.

Andersens fod var point værd
I første halvleg stod Brøndbys Martin Bernburg bag den største afbrænder, da han nåede forrest på et indlæg tæt under mål, men ikke fik ram på bolden. Viljen og indstillingen er der, men skarpheden, den mangler stadig for frontløberen. Og i anden halvleg fulgte Alexander Farnerud trop med to forkølede afslutninger. Svenskeren fik begge gange frit løb mod Jonas Løssl i gæsternes mål, men først en kikset afslutning og siden alt for megen tøven og trækkeri gav intet afkast for den løntunge offensivspiller.

Landsmanden Michael Nilsson burde også to gange have fået mere ud af overtalssituationer foran FCM's felt, men traf ligeledes de forkerte valg. Gæsterne fra Heden havde nu også sine chancer i den anden ende. Den 19-årige indskifter Igboun var tæt på efter at have sat et par BIF'ere, men den nigerianske angribers skud ramte ydersiden af den ene stolpe. Og så måtte Stephan Andersen få minutter senere præstere en klasseredning.

Et hjørnespark ramte Alexander Farnerud og trillede hen for fødderne af Winston Reid. Den new zealandske VM-helt fyrede af med venstrebenet fra bare seks meters afstand, men på selve målstregen hev landsholdskeeper Andersen en fantastisk fodparade ud af målmændenes ABC og sikrede dermed Brøndby tre point på en rigtig arbejdssejr foran de næsten 14.670 tilskuere.