TV: Det største, vildeste og værste

16x9

TV: Det smukkeste, vildeste og værste fra Tour de France 2011. Se eller gense øjeblikkene lige her

Tour de France 2011 vil blive husket som et af de mest underholdende udgaver af løbet i mange, mange år. Der blev kørt cykelløb, som Rolf Sørensen ville sige det og længe var en håndfuld ryttere med i kampen om det øverste trin på podiet.

Men årets Tour vil også blive husket for voldsomme styrt og bizarre hændel­ser, som da Nicki Sørensen blev ned­lagt af en motorcykel og en fransk tv-bil kørte ind i to ryttere.

Redaktionen på tour.tv2.dk har her samlet nogle af de mindeværdige og grufulde episoder fra Tour de France 2011.

Et af de cykelmæssige højdepunkter i løbet var Andy Schlecks smukke angreb på 18.etape, hvor han overrumplede sine rivaler med et angreb langt ude fra og kørte alene over målstregen på Galibier. Og for alvor ind i kampen om den gule trøje.

Men den endte fortjent på Cadel Evans, der forsvarede sig med kløgt i Pyrenæerne og Alperne og kørte sig til sejren på den afsluttende enkeltstart. Det efterfølgende pressemøde blev en følelsesladet affære, hvor australieren mindedes sin tidligere træner.

Saxo Bank-SunGard havde ikke meget tour i den, og tidligt i løbet blev Nicki Sørensen pludselig revet af sin cykel, da en motorcykel kom for tæt på. Føreren blev efterfølgende smidt ud af løbet.

Endnu mere grotesk blev det, da Juan Antonio Flecha og Johnny Hoogerland blev pløjet ned af en fransk tv-bil på afveje. Også den chauffør blev bedt om at forlade løbet. Og godt det samme.

RadioShacks ryttere fik også en hård medfart. Tre ud af fire af holdets kaptajner måtte forlade løbet efter styrt. Hårdt ramt blev Chris Horner, der formåede at køre over målstregen efter sit styr, men slet ikke kunne erindre noget som helst af sin slemme tur i asfalten.

Mens Saxo Bank-SunGards danskere ikke gjorde meget væsen af sig, så var der anderledes fut i Lars Bak. HTC-rytteren fik masser af tv-tid fremme i feltet, hvor han sled forbilledligt for supersprinteren Mark Cavendish. Og så blev det til en flot 4.plads på 13.etape. Herunder bliver han interviewet lige efter.

Franske Thomas Voeckler kørte sig også ind i hjertet på cykelfans. Ikke mindst i Frankrig, hvor der blev drømt om den første franske Tour-vinder siden Hinault i 1985. 10 dage i gult fik Europcar-kaptajnen, der overrask­ende hang på de største favoritter i Pyrenæerne og først slap den gule trøje i Alperne efter 10 dage i toppen af klassementet. Et altid opportunistisk pust i Touren. I dette klip oversatsede han dog, og det kostede måske en plads på podiet.

Anderledes trist var det at sige au revoir til Alexandre Vinokourov. Veteranen kørte sit sidste Tour de France, og det der skulle vise sig at blive hans sidste cykelløb. For på 9.etape styrtede han sammen med flere andre og måtte udgå med et brækket lårben.

Til gengæld var det kjempe bra at være Thor Hushovd og edvald Boassen Hagen. Nordmændene vandt hver to etaper - og på smukkeste vis - i løbet, og Hushovd fik også en uge i den gule trøje. Det fik vores norske kolleger i kommentatorboksen til at gå i ekstase.

Og så er der Mark Cavendish. Den arrogante, selvsikre gaflab fra Isle of Man, der uden tvivl er feltets hurtigste mand. Fem etaper vandt supersprinteren, der nu er oppe på 20 i alt, og den sidste på smukkeste vis på Champs Élysées.