Sune Agerschou stopper karrieren

16x9

Skade tvinger Sune Ager-schou til at stille hånd-boldskoene på hylden

Den tidligere landsholdskeeper Sune Agerschou har iført sig målmandstrøjen for Skjern for sidste gang. En blan­ding af et piskesmæld og en hjernerys­telse tvinger den 36-årige håndbold­spiller til at indstille karrieren.

"I forhold til den situation jeg er i, så er jeg så begrænset i min fysis­ke formåen, at jeg ikke har noget al­ternativ," siger Sune Agerschou til tv2.dk.

Kort før jul fik Agerschou en bold i hovedet under en træning i den vestjys­ke klub, og sammen med en bold i nak­ken på et tidligere tidspunkt har det nu sat en stopper for målvogterens fysiske udfoldelser.

Kan ikke løbe
"Jeg har stadig store gener og kan for eksempel ikke løbe en tur. Derudover er det begrænset, hvor meget jeg kan se tv eller sidde foran en computer, fordi jeg er plaget af hovedpine og træthed," forklarer Sune Agerschou, der både ser tilbage på sin mangeårige karriere med glæde og vemod.

"Jeg er beæret over alle de oplevel­ser, jeg har fået på håndboldbanen, og jeg føler mig privilegeret over at have mødt så mange fantastiske mennesker. Men derfor er det selvfølgelig heller ikke nemt at skulle sige farvel."

Når helbredet tillader det, vil Sune Agerschou fremover hellige sig sit konsulentfirma, som han startede op for tre år siden.

"Først og fremmest handler det om at komme til at fungere 100 procent som privat person, og når jeg engang er i stand til det, har jeg så heldigvis mit firma at bruge tiden på," siger den nu tidligere Skjern-keeper til tv2.dk.