Varmevest kan betyde flere medaljer ved OL

Team Danmark har udviklet en varmevest, som skal give de danske svømmere en fordel ved OL. Men virker den i praksis? Det undersøger vi i SportsLab.

Forestil dig, at du lige om lidt skal kæmpe for det, du har drømt om det meste af dit liv, nemlig medaljer ved OL. Du har varmet op og er fuldstændig klar til at forløse flere års kompromisløs træningsindsats, og så bliver du bedt om at sætte dig ned og vente i 15-20 minutter i et callroom.

- Det er selvfølgelig et problem. Også, fordi når vi opvarmer i vand er det også en smule koldt, og så ind i et koldt callroom, hvor der ikke er særlig meget plads til at lave noget opvarmning, siger elitesvømmer Frederik Pedersen.

-  Man prøver febrilsk at lave nogle hop og nogle armsving, når man står bag skamlen. Men man kan godt tænke, at løbet måske er kørt, siger elitesvømmer Sarah Bro.

Callroom er det sted, hvor svømmerne sidder og venter efter deres opvarmning, inden de bliver kaldt ud til en konkurrence.

For netop svømmerne kan de helt små marginaler være forskellen på succes eller fiasko. Derfor har Team Danmark udviklet en såkaldt varmevest. Varmevesten skal være med til at holde på svømmernes muskelvarme efter opvarmning, og når de sidder og venter i callroom.

- Vi vil prøve at udnytte det vindue, der hedder opvarmning til det sted, hvor man kan optimere på præstationsevnen og i hvert fald sørge for, at det, man laver, er super skarpt, siger Peter Møller Christensen, som er sportsfysiolog hos Team Danmark.

SportsLab er som de allerførste med, når Team Danmark tester varmevesten i praksis på fire danske elitesvømmere. Men også SportsLabs vært Michael Stærke bliver testet for at se, om varmevesten har en postiv effekt på en motionist som ham.

Se klip fra testen her:

Se SportsLab på TV 2 PLAY her

SportsLab
Herunder kan du få et overblik over, hvad der ellers har været på programmet i SportsLab. Klik på billederne for at se mere.