Golfspiller ydmyger kæphøje EM-helte

For professionelle golfspillere er takt og tone en selvfølgelighed. Det er det ikke for to af Danmarks største fodboldkoryfæer.

Der er stor forskel på, hvor langt evnerne rækker, når golfspilleren Andreas Hartø møder de to EM-helte John ”Faxe” Jensen og Henrik ”Store” Larsen i en golfduel i TV 2 SPORTS videnskabelige sportsprogram, Sportslab.

Og så er også stor forskel på, hvordan duellanterne fortolker begrebet ”gentlemanship”.

Mens Andreas Hartø forsøger at holde sig til golfsportens uskrevne regel om at opføre sig sobert over for konkurrenterne, tager de to golfmotionister alle kneb i brug for i det mindste at få det mentale overtag.

En tilsyneladende bevidst taktik.

- Vi har måske noget, som Andreas ikke har, og det er det her med, at vi ved, når det endelig gælder, og så slår vi til. Vi har lidt vindermentalitet, så mon ikke vi også kan prøve at psyke ham, siger John "Faxe" Jensen, målscorer i EM-finalen i 1992.

De kække bemærkninger, som kan opleves i videoen øverst i artiklen, ryster dog ikke Andreas Hartø i en ellers noget afvæbnet udgave.

Sådan forløb duellen

Duellen var over ni huller, og på hvert hul var det de to fodboldspilleres bedste score, der talte i det samlede regnskab.

For at udligne niveauforskellen måtte Andreas Hartø fra start kun have tre jern i tasken. Han valgte sit 3-jern, sit 7-jern og sin wedge.

Efter 3 huller skulle han sortere et jern fra. Han ofrede sit 3-jern.

Efter seks huller måtte de to EM-helte fjerne et jern fra Hartøs golfbag. De valgte 7-jernet, og dermed måtte den professionelle golfspiller klare sig med sin wedge på de sidste tre huller.

Hul 8, som var et par 4-hul, spillede Andreas Hartø i par.

I duellen, hvor Hartø er begrænset af kun at have tre jern til rådighed fra start, og hvor han de tre sidste huller kun har sin wedge tilbage, viser han forskellen på at være professionel og amatør.

Mens de magelige fodboldveteraner begår den klassiske amatørfejl og lader sig påvirke af regn og skæve slag, bevarer Hartø roen og overblikket.

- Jeg spiller ret sikkert og roder mig ikke ud i noget, mens de to andre bliver ved med at gå i skoven.

- Det er lidt typisk for amatører, at hvis det regner lidt for meget, så går man ind, og de bliver også lettere frustreret. Det kan vi høre på både John og Henrik, at de kæmper lidt med deres frustrationer, siger Andreas Hartø, der altså ender med at vinde den mentale kamp.

Og så må selv EM-heltene til sidst bøje sig i støvet.

- Det er sgu imponerende, som Henrik ”Store” Larsen siger.

Se, hvordan hele duellen forløber på TV 2 PLAY her

SportsLab
Herunder kan du få et overblik over, hvad der ellers har været på programmet i SportsLab. Klik på billederne for at se mere.