Russer iførte sig uheldig t-shirt få dage før positiv dopingprøve

16x9
Nemesis har ramt Nadezhda Sergeeva, der er testet positiv for dopingpræparatet trimetazidin. Foto: ARND WIEGMANN / Ritzau Scanpix

Nadezhda Sergeeva ville måske ønske, at hun havde foretaget et anderledes tøjvalg op til OL.

"I Don’t Do Doping".

Sådan stod der på russiske Nadezhda Sergeevas t-shirt.

En t-shirt, som den olympiske bobslædekører viste sig frem i få dage før, at hun afleverede en dopingprøve positiv for det forbudte stof trimetazidin.

Sergeeva indleverede prøven den 18. februar – tre dage før, at hun med sin makker Anastasia Kocherzhova blev 12’er i kvindernes bobslædekonkurrence.

Her må den 30-årige russer have følt sig overordentligt sikker på, at hun havde sit på det tørre.

Hun mente i hvert fald, at de russiske atleter, der på grund af systematiske dopingovertrædelser i hjemlandet optræder i IOC-dragter under indeværende lege, skulle have lov til at deltage til den afsluttende OL-ceremoni under eget flag.

- Hvis vi er her, og vi er rene, bør det være muligt for os at gå under vores eget flag, udtalte Sergeeva til Yahoo Sports.

Det er den anden positive dopingprøve indleveret af en russer under dette OL. Tidligere ved vinterlegene i Pyeongchang blev curlingspilleren Alexander Krushelnitsky testet positiv og frataget sin medalje for stoffet meldonium.

Ifølge nyhedsbureauet AP er Nadezhda Sergeevas positive prøve blevet offentliggjort dagen før, at IOC beslutter, om Rusland for lov til at gå under eget flag til afslutningsceremonien.