Superfanen Norberts hat vejer over 2 kilo: - Jeg er kongen

Han er næsten en lige så vigtig del af skiskydning som udøverne, og du kan være sikker på, han er der hver gang.

Hans hat vejer mere end 2 kilo. Hans skiskydningsbegejstring er 25 år gammel. Og så er han en vaskeægte institution i en sport, der kalder sig selv og sine udøvere og fans for sin familie.

Han hedder Norbert Starke og er tysker og er vel udover udøvere som Martin Fourcade, Ole Einar Bjørndalen og Laura Dahlmeier den mest fotograferede og næsten ikoniserede figur i det omrejsende skiskydningscirkus.

Og er der en World Cup-afdeling i skiskydning, så er han der også. Uanset om det er i Tyumen i Sibirien eller Canmore i Rocky Mountains i Canada. Og selvfølgelig er han også til stede i disse dage ved VM i Hochfilzen i Østrig.

Om jeg er den største, det ved jeg ikke, jeg er jo kun 1.78

Han fylder også godt i billedet – både på grund af sin let trinde figur, men ikke mindst på grund af sin store hat med maskot på toppen og de 370 pins, der er hængt på som pynt, og som minder om et langt liv med skiskydning. Og det tynger vægten en del.

- Jeg begyndte i 1992 med et løb i Oberhof, og i 15 år har jeg været pensioneret. Siden da har jeg været til at alle løb, siger den tyske superfan til TV 2 SPORT.

Den aldrende tysker vil ikke ses som en maskot for hele den omrejsende skiskydningsfamilie.

- Jeg er en biathlon-fan. Maskotter er sådan nogle figurer ligesom Anders And, der er udklædt. Det er jeg ikke, jeg er en fan, og det vil jeg altid være.

Om det er beskedenheden, er ikke til at sige, men selvom han afviser det med et smil, så er det nok ikke til at finde en mere trofast og større fan end tyskeren i al skisport.

- Om jeg er den største, det ved jeg ikke, jeg er jo kun 1.78, siger han med et glimt i øjet.

Norbert Starke er dog ikke en superfan, der for alvor kan beskrives med ord. Han er mere en person af den slags, der skal ses og høres.

Det kan du gøre ved at se det lille portræt af alletiders største skisports-fan i verden.

Og så kan du se både damernes og herrernes jagtstart søndag fra klokken 10:30 på TV 2 SPORT