Lavine rammer målområde kort før start på skiskydning

De mange tilskuere i målområdet fik en oplevelse ud over det sædvanlige, da en stor lavine pludselig kom farende tæt ved målområdet.

Se skiskydning på TV 2 PLAY

Verdens bedste skiskytter var i gang med opvarmningen til kvindernes 12,5 kilometer massestart, da et særpræget syn pludselig ramte Antholz i Italien.

Lige ved siden af målområdet bragede en lavine ned gennem dalen og skabte en sky af sne, der hurtigt lagde sig tungt over området, hvor skiskytterne kommer ind for at affyre fem skud mod de opsatte skydeskiver.

- Det er noget helt andet, end vi er vant til at se i Antholz, hvor vi normalt har det karakteristiske bjerglandskab med blå himmel og sol. Nu er der faldet op imod en hel meter sne over natten, og det bliver ved med at sne.

- Det var så også det, der gav udslag i en kraftig lavine, der ramte lige ved siden af stadion. Derfor er der rigtig mange skytter, der har ligget helt op til start og indstillet deres rifler på grund af de svære vejrforhold, lød det fra TV 2 SPORTs skiskydningseksperts Kristian Wulff.

Men selvom flere hunderede tilskuere var samlet tæt derpå for at overvære en afdeling af World Cuppen, og skisportsstjernerne varmede op endnu tættere på, så mente eksperten ikke, at der var nogen grund til at overveje en aflysning eller lignende.

- Det er kun de åbne steder, der kan rammes af laviner, og det er ikke åbent over stadionet. Så det var i kløften, hvor der ligesom kunne etablere sig en lavine, der drønede ned ved siden af stadion.

Den megen sne gjorde også forholdene svære, og så var det noget overraskende den tredobbelte OL-guldvinder Darya Domracheva, der løb med sejren. Hun har ellers haft det svært, siden hun for et år siden vendte tilbage fra en graviditet.

Den megen sne gjorde også forholdene svære, og så var det noget overraskende den tredobbelte OL-guldvinder Darya Domracheva, der løb med sejren. Anastasiya Kuzmina blev nummer to, mens Kaisa Mäkäräinen tog sig af tredjepladsen. Video: TV 2 SPORT

Anastasiya Kuzmina blev nummer to, mens Kaisa Mäkäräinen tog sig af tredjepladsen.