Pernille Blume i fuld kontrol er klar til VM-semifinale

Pernille Blume er klar til 50 meter fri-semifinalen lørdag aften. Rikke Møller Pedersen gik ikke videre i 50 meter bryst.

Se VM i svømning på TV 2 PLAY.

Pernille Blume førte fra start til slut, da hun lørdag morgen svømmede sig i semifinalen i 50 meter fri ved VM på langbane i Budapest.

Den danske svømmer tilbagelagde favoritdistancen i tiden 24,32 sekunder, hvilket var næsthurtigst på tværs af alle indledende heats.

Kun den svenske svømmestjerne Sarah Sjöström var hurtigere.

- Det gik rigtig fint. Min fornemmelse i morges var virkelig dårlig. Jeg har været rimelig træt efter i går, men det er en ny dag, og jeg skal bare i gang. Så jeg er meget tilfreds med min indsats her til morgen, siger Pernille Blume til TV 2 SPORT efter det indledende heat.

Var det svært at falde i søvn?

- Jeg lå i hvert fald og vendte mig et par gange, og det er bare svært at falde i søvn, når sådan noget stort sker, svarer hun.

Blå bog: Pernille Blume

Pernille Blume fik sin første medalje ved et langbane-VM, da hun fredag svømmede sig til bronze i 100 meter fri. 

I 2016 blev hun kåret som Årets Sportsnavn efter sin OL-guldmedalje i Rio samme år i 50 meter fri.

Største resultater:

  • VM-bronze i 100 meter fri (langbane-VM i Budapest 2017)
  • OL-guld i 50 meter fri (Rio i 2016)
  • OL-bronze i 4 x 100 meter medley (Rio i 2016)
  • VM-guld i 4 x 100 meter medley (kortbane-VM i Istanbul i 2012)

Pernille Blume sikrede fredag aften Danmark den første medalje ved mesterskaberne i Budapest. Her blev det til bronze i 100 meter fri.

Det er dog på den halve distance, at der er de største forventninger til Blume, der også er olympisk mester i netop 50 meter fri.

- I aften er det vigtigt, at jeg får et rigtig godt løb. Jeg glæder mig bare til, at jeg skal hjem og slappe lidt af, men jeg er meget tilfreds med mit morgenløb, siger Pernille Blume.

- Der er helt sikkert nogle ting, der skal arbejdes på. Det var meget kraftfuldt her til morgen, men der var ikke så meget sprint over det.

Pernille Blume svømmer semifinale lørdag aften kl. 18:28 (vises direkte på TV 2 PLAY) og eventuel finale søndag aften.

Rikke Møller missede semifinale

Senere lørdag morgen var også Rikke Møller Pedersen i vandet. Hun skulle forsøge at svømme sig videre til semifinalen ved 50 meter bryst.

Danskeren blev nummer seks i sit indledende heat i tiden 31,29 sekunder.

Det rakte til en 17. plads på tværs af de indledende heats, og dermed misser Rikke Møller Pedersen lige nøjagtig semifinalen, hvor de 16 hurtigste deltager.

Også Anton Ipsen var i aktion lørdag. Her blev det til en lidt skuffende samlet 20. plads i 1500 meter fri og dermed heller ikke til en finaleplads.

Den danske mixed holdkap på 100 meter fri svømmede sig til en samlet 10. plads, og kvartetten med Anders Lie Nielsen, Daniel Skaaning, Signe Bro og Emilie Backmann skal dermed helle ikke svømme finale.