Dansk OL-svømmer kom for at slå rekord – endte med at misse EM

16x9
Daniel Skaaning blev i weekenden kåret til Årets Herresvømmer 2018 Foto: Torkil Adsersen / ScanpixDenmark

Den 24-årige svømmer Daniel Skaaning var frustreret og ked af det, da han sluttede Danish Open uden en billet til langbane-EM i Glasgow.

Daniel Skaaning havde et fremragende 2017, hvor han blandt andet slog to danske rekorder. Derfor kom det meget bag på ham, at han ikke klarede tidskravet og dermed ikke skal til EM.

- Jeg gik ind til det her stævne med en klar overbevisning om, at jeg skulle til EM. Der var faktisk slet ikke nogen chance for, at det her kunne glippe. Det var der så, og det gør det jo også ekstra svært, siger han til TV 2 SPORT.

Dette skulle ellers være sæsonen, hvor Skaaning fik bygget endnu mere på. De har forsøgt at eksperimentere lidt med træningen, så der kunne svømmes endnu bedre tider. Derfor troede Daniel Skaaning også, at der var gode chancer for at slå sin egen danske rekord i 200 meter medley.

- Jeg tænkte faktisk, at jeg ved Danish Open skulle lege med min danske rekord. Så efter løbet føltes det hele meget tomt. Jeg tænkte med det samme, at det skete bare ikke. Jeg var ked af det, trist og sur.

Den 24-årige Taastrup-svømmer var med til både OL i London og Rio. Men nu må han blive hjemme fra EM i Glasgow.

Daniel Skaaning vandt ellers 200 meter medley konkurrencen i tiden 2,02,09, men det var tre tiendedele af et sekund fra tidskravet.

- Pludselig kan det være guld og grønne skove og kæmpe trofæer, og så kan man lidt efter være helt nede i kulkælderen. Det er unikt, men også ekstremt brutalt.

De flotte resultater betød blandt andet, at Skaaning i weekenden blev kåret til Årets Herresvømmer.

Håber til det sidste på EM 

Lige nu går der flere tanker igennem hovedet på Daniel Skaaning, der ikke helt ved, hvad der fremover skal ske. Han skal have et møde med sin stab, og så skal de snakke om, hvad der egentlig gik galt ved weekendens stævne.

Derudover skal der også perspektiveres til sidste sæson, hvor Skaaning havde en af karrierens bedste sæsoner.

- Jeg går selv rundt med lidt tanker omkring, hvad der skal ske nu. Jeg skal have et møde med mine trænere, staben og de andre omkring mig. Og finde ud af, hvad der skal ske, om det går den ene eller anden vej med det her.

Det er faktisk ikke helt sikkert, at langbane-EM i Glasgow bliver uden Daniel Skaaning. De næste dage skal forbundet nemlig diskutere, om der skal gives wildcards. Men Skaaning er ikke sikker på, at han overhovedet er med i den pulje, der diskuteres om.

Dermed er Skaanings mulige deltagelse ved EM fuldstændig ude af egne hænder. 

- Jeg har altid godt kunne tænke mig at gøre det selv, og ligesom få al den tvivl, der er nu, væk. Man bliver bare sat i venteposition, og det er ubehageligt, slutter Daniel Skaaning.

EM i Glasgow svømmes fra den 3.-9. august.