Wozniackis kamp udsat: Derfor regner det voldsomt i Qatar

Caroline Wozniackis kamp mod hollandske Kiki Bertens i første runde af Qatar Open er udsat til onsdag på grund af regn.

Vedvarende regnvejr udsatte starten på Caroline Wozniackis første kamp ved Qatar Open, og ved stillingen 2-2 i første sæt mod Kiki Bertens måtte danskeren så affinde sig med en ny regnvejrspause.

Den regnbyge stoppede aldrig, hvorfor turneringsarrangørerne sent tirsdag aften besluttede at udsætte kampen til onsdag.

Wozniacki kan dog godt forberede sig på endnu flere pauser på grund af vejret, hvis hun spiller sig forbi hollænderen, der er nummer 22 på verdensranglisten. Februar er nemlig den måned, hvor ørkenstaten får mest nedbør.

- De gennemsnitlige klimatal for Doha viser tydeligt, at regnen begynder sidst i efteråret og fortsætter ind over vintermånederne, og så er februar faktisk den måned, hvor der falder mest regn i lige præcis det område, siger Lone Seir fra TV 2 Vejret.

Helt præcist viser de gennemsnitlige klimatal, at Doha får 17 millimeter nedbør i februar og 16 millimeter i marts. Tallene er beregnet over en periode på 30 år.

- Årsagen til, at der oftest er tørt i Qatar, er, at landet ligger på omkring 25 grader nord. Det er et typisk område, hvor der er tør luft, der synker ned, og man finder de fleste af vores ørkener i omkring 30 grader nord, siger Lone Seir.

Caroline Wozniacki forlod dansende banen i Doha. Se den herunder.

Caroline Wozniacki tog regnvejret i Doha med et smil og gav tilskuerne en lille dans på vej ud af Centre Court.

- Så Qatar ligger tæt på det bælte, hvor det er meget tørt, men det til trods kan der godt falde nedbør en gang imellem.

Regnfuld femdøgnsprognose

Uheldigvis falder den begrænsede nedbør altså midt under turneringen i Doha, og den vil fortsætte med at drille arrangørerne de kommende dage.

- Qatar ligger lige nu på grænsen mellem noget køligt luft og varm luft. Vi kan se, hvordan lavtrykkene bliver ved med at køre hen over Qatar. Så det er en meget stationær situation, siger Lone Seir.

- Det vil ikke regne hele tiden, men Doha ligger lige i skudlinjen mellem den kølige luft, der ligger mod nord og den varme luft, der ligger mod syd. Og det er lige præcis i sådan et grænselag, at sådan nogle fronter dannes.

- De næste dage kan der også være risiko for perioder med regn, slutter TV 2-meteorologen.

Det er endnu uvist, hvornår Caroline Wozniackis kamp genoptages. Det vil dog tidligst blive kl. 12:00. På Twitter skriver turneringsarrangørerne, at onsdagens program begynder kl. 11:00 lokal tid (kl. 09:00 dansk tid).

Vinderen af Wozniackis kamp skal i anden runde møde polske Agnieszka Radwanska, der er nummer seks på verdensranglisten. Den kamp skal også afvikles onsdag.

Se Caroline Wozniackis kamp blive afbrudt på grund af regn herunder.

Kampen bliver afbrudt på grund af regn