Verden rundt i jagten på ære og succes: Her skal Wozniacki slå til

16x9
Caroline Wozniacki har et 2017 i vente med masser af store turneringer - blive klogere på de største af dem. Foto: Scanpix/tv2

Den nye WTA-sæson byder på masser af spændende turneringer, og der er særligt 14 steder, hvor Wozniacki skal toppræstere.

25. Så mange gange i karrieren har Caroline Wozniacki løftet et WTA-trofæ og fejret en turneringssejr, og hun har allerede taget hul på 2017s trofæjagt.

Ni år i træk har danskeren formået at vinde mindst én titel. Vi kender endnu ikke Wozniackis endelige program for 2017, men der er især 14 steder på WTA-touren, hvor hun skal være særligt skarp.

Ud over de fire Grand Slam-turneringer, hvoraf den første, Australian Open, netop er afsluttet, er der nemlig især mange point at hente ved årets Premier Mandatory og Premier 5-turneringer. De to største faste turneringsformer - ud over førnævnte Grand Slams.

- Det er der, hun skal markere sig. Og så skal hun også spille nogle af de lidt mindre turneringer for at få kamptræning, så hun får konverteret de små detaljer fra træning over til kamp, så hun er klædt på, når det er Grand Slam, siger tennisekspert Michael Mortensen til TV 2 SPORT.

Størstedelen af de store turneringer med mange point bliver spillet på hard court. Og det er heldigt for Wozniacki, der befinder sig godt på den type baner. 20 af Wozniackis 25 trofæer er hentet i turneringer, hvor der spilles på det hårde underlag.

De næste par turneringer er på netop hard court, og tennisekspert Michael Tauson mener ikke, vi skal vente længe på at opleve dansk succes.

- Hun træner stenhårdt, så lad os se hvordan det går, når hun får endnu flere kampe i kroppen og lige finder det sidste af sit spil. Det er jo store turneringer, hun skal spille lige om lidt. Blandt andet den store i Miami i slutningen af marts. Og jeg tror ikke, vi skal særligt langt frem på året, før der kommer et godt resultat. Der er ikke så langt til, at hun er der, siger Michael Tauson.

Se de store turneringer med mange point på kortet nedenfor

Spillerne bevarer pointene, de vinder i hver turnering i et år. De skal altså forsvare de point, de vandt i 2016 for at opretholde deres placering på verdensranglisten.

Det betyder, at Wozniacki har mulighed for snart at tage et langt hop op ad ranglisten, hvor hun lige nu ligger nummer 18. En skade tvang hende nemlig sidste år til at holde pause fra midten af marts til juni, og hun skal derfor ikke forsvare point i den periode.

Grand Slam’en skal vindes til august

Den danske tennisstjerne har tidligere været ude at sige, at hun ikke bliver ved med at spille tennis på topplan i mange år fremover. Hun fylder 27 år i 2017, og selvom hun har ligget nummer et i verden i 67 uger i løbet af karrieren, er det endnu ikke blevet til en sejr i den mest prestigefyldte kategori.

Men det kan meget vel ske i 2017.

- Jeg har store forventninger til Caroline. Jeg synes, det ser rigtigt positivt ud. I år eller næste år kan hun meget vel vinde en Grand Slam-turnering. Det skal ske inden for de næste to år. Det skal hun, siger Michael Mortensen.

Og hvis det skal ske, så skal det være på de hårde baner ved US Open i New York, hvor danskeren føler sig hjemme og har spillet sig utroligt tæt på titlen med to finalepladser gennem årene.

- Meget ofte ser vi, at når en spiller har klaret sig godt i en turnering og kommer tilbage til den, så sker der et eller andet mentalt. Spilleren ved, hun kan præstere på det underlag, de baner, i de omgivelser. Det er lige som at spille på hjemmebane. Man føler sig bare godt tilpas, og det er det, Caroline gør i New York. Derfor tror jeg, det er der, hvor hun skal vinde sin første titel, siger Michael Mortensen.

Han forklarer, at banerne i New York er lidt hurtigere, og Wozniackis succes de tidligere år har skyldtes, at hun har formået at bevæge sig godt og absorberet den fart, banen har givet bolden, så hun ikke selv har skulle generere så meget.

Tennisekspert Michael Tauson er lidt mere skeptisk med hensyn til Wozniackis Grand Slam-chancer. Men han vil ikke helt udelukke, at der ligger en af de allerstørste pokaler og venter på Wozniacki i 2017.

- Det ser sværere og sværere ud, men man skal aldrig sige aldrig, for der kan ske meget i sådan en turnering, så lodtrækningen lige pludselig flasker sig, siger Michael Tauson.

Se Caroline Wozniackis næste turnering Dubai Open fra den 20. februar på TV 2 SPORT.