Overraskelse sender Federer tættere på ny stor finale

16x9
Roger Federer. Foto: Jayne Kamin-Oncea / Scanpix Denmark

Roger Federer skal møde overraskelsen Jack Sock i kampen om en plads i søndagens finale i Indian Wells.

Det schweiziske tennisikon Roger Federer fortsætter sin fremragende start på 2017, efter han fik størstedelen af 2016 spoleret af skader.

Federer vandt årets første grand slam-turnering, Australian Open. Søndag kan han meget vel stå i endnu en stor finale, nemlig i Indian Wells, der ofte er blevet betegnet som den "femte grand slam-turnering".

Fredag blev han klar til semifinalen, da sygdomsramte Nick Kyrgios måtte opgive at stille op til kvartfinalen. Natten til lørdag dansk tid kom Federer et skridt nærmere finalen - igen uden at spille selv.

Der var nemlig lagt op til en svær semifinale mod den fjerdeseedede, Kei Nishikori. Men japaneren tabte overraskende sin kvartfinale til amerikaneren Jack Sock, der rangerer som nummer 18 i verden, med 3-6, 6-2, 2-6.

To gange tidligere har Federer mødt Sock og begge gange vundet komfortabelt. Blandt andet i Indian Wells for to år siden.

Federer har stolte traditioner i turneringen, som han vandt i 2004, 2005, 2006 og 2012. I 2014 og 2015 nåede han finalen, hvor han begge gange tabte til serberen Novak Djokovic.

Federer stillede ikke op til turneringen sidste år og har derfor ingen point at forsvare. Dermed kan han se frem til endnu et avancement på verdensranglisten, hvor han aktuelt er nummer ti.

Også den anden semifinale i dette års Indian Wells har schweizisk deltagelse. Således skal den tredjeseedede, Stanislas Wawrinka, møde den spanske overraskelse Pablo Carreño Busta i kamp om en plads i søndagens finale.