Caroline Wozniacki melder igen fra til det danske landshold

16x9
Caroline Wozniacki. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Danmark må undvære landets absolut største stjerne, når de igen skal spille landskamp.

Caroline Wozniacki har endnu engang sagt fra til det danske landshold.

Danskeren er ikke med, når landsholdet skal spille FED CUP fra den 19. til den 22. april i Litauen. Det kunne TV 2 SPORT tidligere erfare, og det er nu bekræftet i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.

Wozniacki er træt af sine skader, og derfor skærer hun ned på sit program.

Det er desværre ikke muligt for mig at være en del af holdet i år. Jeg havde sidste sæson mange skader, og jeg har valgt at imødegå dette ved blandt at spille færre turneringer og ikke deltage i fed-cup i år. Generelt for at have et mere strømlinet og ikke så pakket program, også i forhold til skift af underlag, siger hun i pressemeddelelsen.

- Jeg håber, at jeg kan holde mig fri for skader i år. Jeg ønsker alt det bedste for holdet, og jeg håber, at mit fravær i år kan give nogle af de unge talentfulde spillere mulighed for at udvikle sig og samle vigtig erfaring.

Sidste år meldte Wozniacki fra til landskampene i Egypten på grund af en ankelskade. Den danske tennisspiller har kun spillet en gang for Danmark siden 2012, og det var i 2015 i Montenegro.

Ifølge relgerne i ITF, International Tennis Federation, skal en spiller repræsentere sit land to gange i en OL-periode, fra 2017 til 2020, for at komme med til OL i 2020.

FED CUP-kampene ligger midt i sæsonen, men kampene ligger ikke samtidig med, at Wozniacki spiller WTA-turneringer. Hun spiller ikke i perioden fra omkring 9. april til starten af maj, hvor en turnering i Prag venter.

Indian Wells-turneringen i USA var Caroline Wozniackis seneste. Her blev kvartfinalen endestationen, hvor hun tabte i tre sæt til franske Kristina Mladenovic.

Farvel til Kenneth Carlsen

Det er ikke kun Caroline Wozniacki, som ikke er med på landsholdet. Kenneth Carlsen vil heller ikke længere være kaptajn for holdet.

- Jeg har været utrolig glad for at være FED CUP-kaptajn, og jeg har rigtig mange gode minder, som jeg tager med mig. Det har været en ære, og jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med en masse dygtige spillere og folk omkring holdet i min tid som kaptajn, siger Kenneth Carlsen.

- Jeg havde en snak med sportschef Jens Anker Andersen i december angående holdet, og vi blev enige om, at han skulle overtage rollen som kaptajn for FED CUP-holdet. Jeg ønsker ham, spillerne og hele mandskabet alt det bedste og kommer til at heppe med fra sidelinien i fremtiden.

Det danske hold til FED CUP består af Karen Barritza, Emilie Francati, Mai Grage og Clara Tauson.