48-årig fodboldlegende vækker opsigt - kvalificeret til professionel turnering i tennis

16x9
Paolo Maldini har skiftet fodboldstøvlerne ud med en tennisketsjer. Foto: Scanpix

Den tidligere AC Milan-spiller Paolo Maldini stiller op til en professionel ATP-tennisturnering i Milano - på sin 49 års fødselsdag.

Det er efterhånden otte år siden, at AC Milan-legenden Paolo Maldini lagde fodboldstøvlerne på hylden efter en hel professionel karriere og 24 sæsoner i den rød-sorte trøje.

I disse år er den italienske klub langt fra fordums styrke, men i den kommende uge får klubbens fans muligheden for at for at se Maldini - en af deres allerstørste helte gennem tiden - i aktion igen, og måske drømme sig tilbage til bedre tider.

Omgivelserne bliver dog noget anderledes end de trængte fans husker; Paolo Maldini har nemlig kastet sig over tennis - og han er overraskende god til det.

Hvis han var startet tidligere og havde arbejdet på sin teknik... Hvem ved, hvor god han kunne være blevet?

Stefano Landonio, tennistræner for Paolo Maldini

Faktisk så god, at den 48-årige tidligere venstreback, der har 126 landskampe for Italien og 905 kampe for AC Milan på sit CV, nu har spillet sit til et wild card til herredoublen i ATP Challenger-turneringen i Milano, sammen med sin træner, den tidligere professionelle Stefano Landonio.

Paolo Maldini begyndte at bokse kort efter han afsluttede fodboldkarrieren som 41-årig i 2009 - og tre år senere begyndte han så at spille tennis.

Selvom den endog meget høje debutalder gør, at Maldini naturligvis ikke er lige så elegant og fejlfri i sin nye sport som i sin gamle, er der dog visse færdigheder fra en lang karriere på fodboldbanen, som han kan tage med sig ind på gruset i Milano, forklarer double-makkeren til Il Tennis Italiano.

- I tekniske termer har han nogle 'huller' i sit spil, men han har også kunne spillet i 5-6 år. Hvis han var startet tidligere og havde arbejdet på sin teknik... Hvem ved, hvor god han kunne være blevet?

- Men Paolo har psykiske og fysiske gaver ud over det sædvanlige. På det mentale plan har han ingen koncentrationsproblemer eller udfald i afgørende øjeblikke - det er virkelig cool, roser Landonio sin berømte elev.

ATP Challenger-turneringen i Milano med det mundrette navn Aspira Tennis Cup Trofeo BCS har en samlet præmiesum på 43.000 €, og begynder på Paolo Maldinis 49-års fødselsdag, den 26. juni.

Mon ikke, fødselaren kan regne med lidt ekstra opbakning fra hjemmepublikummet, når han træder på banen?