Teenagers skandale er glemt - nu kan han blive Federers afløser

16x9
Billedet til venstre gik verden rundt - men nu handler historierne om Denis Shapovalov igen om reelle tennisslag, der rammer banen i stedet for dommeren Foto: Scanpix / TV 2

I herrernes tennistop venter man på "the next big thing" efter ikoner som Roger Federer og Rafael Nadal - men måske har han lige meldt sin ankomst.

Det er et af de resultater, der kan kickstarte en stor karriere for en ung tennisspiller – og rette op på et dårligt ry efter skandaløs scene.

Skandalen vender vi tilbage til - først sejren, der har trukket overskrifter verden over.

Den bare 18-årige canadier Denis Shapovalov var, som nummer 143 i verden, ikke levnet mange chancer mod verdensetteren Rafael Nadal i tredje runde ved den prestigefyldte Rogers Cup i Montreal.

3-6, 6-4, 7-6 lød cifrene for Shapovalovs meritterende sejr. Canadieren blev dermed den yngste kvartfinalist i en ATP Masters-turnering nogensinde. Den slagne mester var imponeret.

- Han har alt det, der skal til, for at blive en topspiller. Han spillede med den helt rigtige målrettethed i den afgørende momenter, sagde Nadal efter det overraskende nederlag til den unge og ydmyge canadier.

Det er det her, jeg har drømt om i hele min opvækst, at spille mod folk som Rafa (Nadal, red.), Roger (Federer, red.), Andy. (Murray, red.) Min drøm gik i opfyldelse, sagde Shapovalov efter kampen.

En sejr fra stor finaletest

Også kvartfinalen mod franske Adrian Mannarino gav succes for Shapovalov, der nu blot er en enkelt sejr fra karrierens største test. En Masters-finale på hjemmebane, potentielt mod verdensstjernen Roger Federer.

Netop Federer er en spiller som Shapovalov allerede er blevet sammenlignet med. Den anerkendte tennis-analytiker, Craig O'Shannessey er ikke i tvivl.

- Han er en venstre-håndet udgave af Federer med den en-håndede baghånd, siger O’Shannessy til The Telegraph om Shapovalov.

- Der er ikke noget loft for hans potentiale. Han har også en fantastisk energi og interaktion med publikum. Det kan bringe ham langt.

Pletten vasket væk

Og så er vi tilbage ved den skandale, som Shapovalov kæmper for at slippe af med.

Indtil nu har Shapovalov nemlig primært gjort sig bemærket for en langt mindre heldig episode. En episode fra en Davis Cup-kamp i februar, hvor den unge canadier i frustration skød en bold i øjet på kampens dommer.

- Jeg har det bare forfærdeligt lige nu, sagde han om episoden, men nu kan han smile igen.

Nu - et halvt år efter - er fokus et andet, når snakken falder på Shapovalov. Nu er det canadierens kæmpestore tennistalent, der trækker overskrifter.

I semifinalen ved den store ATP Masters-turnering i Montreal, skal Shapovalov i første omgang forsøge at besejre en anden topspiller med sine bedste år foran sig, nemlig 20-årige Alexander Zverev fra Tyskland, der ligger nummer otte i verden.

I mellemtiden kan slagne Rafael Nadal tænke tilbage på dengang i 2008, hvor Shapovalov var hans bolddreng og ikke hans banemand.