Wozniacki er ligeglad med finalekompleks

Caroline Wozniacki skal søndag forsøge at tage sin første turneringssejr i år i sin sjette finale, når Elina Svitolina er modstanderen i Toronto.

Se Caroline Wozniacki spille finale i Toronto på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 19:30.

Fem finaler. Fem nederlag. 

Sådan lyder Caroline Wozniackis finalestatistik i denne sæson. Søndag aften får danskeren en ny mulighed for en turneringssejr, når ukrainske Elina Svitolina er modstanderen i finalen ved Rogers Cup i Toronto. 

- Jeg tænker ikke over andre resultater, når jeg står ude på banen. Der tænker jeg kun på mig selv og på, hvad jeg skal gøre. Hver gang jeg træder ud på banen, tror jeg, at jeg kan vinde.

- Jeg har også haft et år, hvor jeg var i seks finaler og vandt dem alle, siger Wozniacki ifølge nyhedsbureauerne AFP og AP.

Danskeren har tidligere mødt Elina Svitolina to gange, og begge gange er det endt med et dansk nederlag - senest i finalen i Dubai tilbage i marts. Derfor har hun da også stor respekt for sin ukrainske modstander.  

- Hun er en god spiller. Hun er god til at mixe tempoet og løber godt, så det er vigtigt for mig, at jeg spiller aggressivt, men uden at overforcere for meget, siger Wozniacki til WTA. 

Caroline Wozniacki har ved turneringen i Toronto spillet noget af det bedste tennis i år, og hvis hun kan ramme det spil i søndagens finale, så ser det lovende ud, vurderer TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson.  

- For at hun skal kunne slå Svitolina, så skal hun egentlig bare have sit eget spil til at hænge sammen. Det, der er vigtigt, det er at Caroline er på højeste niveau selv, for når hun spiller på højeste niveau, så er det jo enormt svært for de andre at være med i en hel kamp.

- Det bliver en spændende og tæt kamp, men jeg synes at Caroline er svag favorit, tilføjer tenniseksperten. 

Ukrainer forventer svær kamp

Modsat Wozniacki, så har Elina Svitolina ikke haft problemer med at vinde finaler i år. Verdensranglistens nummer fem har således stået i fire finaler og vundet dem alle. 

- Det er min femte finale, men hver finale er noget særligt. Jeg bliver bare nødt til at tænke på, hvad der sker lige nu. Det bliver en svær kamp, og man ved aldrig, hvad man kan forvente, siger Elina Svitolina til WTA. 

Ukraineren kom til Toronto efter en græssæson, der ikke var gået som planlagt. Hun røg ud i 2. runde i Birmingham og nåede kun fjerde runde ved Wimbledon. Nu ser det så ud til, at hun har fundet topformen igen. 

- En gang imellem er man bare nødt til at kæmpe sig igennem, og man er bare nødt til at gøre, hvad man kan, når noget ikke fungerer. Det er meget vigtigt for mig, at jeg bevæger mig fremad og gør det godt, siger 22-årige Svitolina. 

Selvom ukraineren har overtaget på Wozniacki, så er hun fuld af respekt for sin danske modstander. 

- Hun spiller godt, hun er tilbage og fri for skader. Jeg er sikker på, det bliver en god kamp. Jeg ved, hvordan hun spiller, og selvfølgelig giver det selvtillid at kigge tilbage på vores kamp i Dubai, siger Elina Svitolina. 

Se Caroline Wozniacki spille finale i Toronto på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 19:30. 

Caroline Wozniackis 52 finaler