Wimbledon-mester falder på rangliste efter smertefuldt krampeanfald

Spanske Garbiñe Muguruza, der vandt Grand Slam-turneringen Wimbledon i 2017, fik krampeanfald og måtte trække sig fra WTA-turneringen i Brisbane.

Det blev en smertefuld start på den nye sæson for Garbiñe Muguruza.

Foran med 2-1 i tredje sæt faldt Spaniens bedste kvindelige tennisspiller pludselig til jorden, da hun skulle returnere en bold fra sin serbiske modstander Aleksandra Krunic i anden runde af Brisbane International.

Garbiñe Muguruza var blevet ramt af muskelkramper, der tvang den forsvarende Wimbledon-mester til at trække sig fra kampen.

- Jeg kan ikke tro det. Det er en skam, fordi jeg kommer altid spændt hertil forud for den første turnering, og det her var bare uheldigt, tror jeg, sagde Garbiñe Muguruza på pressemødet efter kampen.

Den 24-årige spanier, der aktuelt er nummer to i verden, fortæller, at hun mærkede en begyndende krampe i læggene allerede i andet sæt, da hun var foran med 2-0.

- Jeg tænkte, at det ville forsvinde i løbet af kampen, men i stedet tiltog det og en stor del af min krop krampede, sagde Garbiñe Muguruza, der ikke præcist ved, hvad årsagen kan være:

- Normalt bliver jeg sjældent ramt af krampe, men jeg kan huske, at min seneste krampe faktisk var i Melbourne. Måske er det varmen og forholdene, jeg ved det ikke.

Modstander ærgrer sig

Aleksandra Krunic endte som vinder af kampen, der varede to timer og 26 minutter, med cifrene 5-7, 7-6(3), 1-2.

Serberen ville dog hellere have spillet opgøret til ende.

- Det er ikke en rar følelse for mig som atlet at se min kollega forlade banen uden at være i stand til at spille kampen færdig. Det er en skuffelse, selv om jeg går videre til næste runde. Kampen var ikke ovre, og der var stadig meget spil tilbage for os begge samt publikum, sagde Aleksandra Krunic i det efterfølgende sejrsinterview.

Det ufrivillige afbud er også en dårlig optakt for spanieren frem mod Årets første Grand Slam, Australian Open, der begynder om under to uger.

- Jeg er ikke glad for, hvad der skete, og jeg ønsker Garbiñe hurtig bedring. Jeg håber, at hun kommer sig til Grand Slam, siger Aleksandra Krunic.

Udover det ærgerlige exit i Brisbane International, må Garbiñe Muguruza også konstatere, at hun falder på verdensranglisten, når den bliver opdateret.

Her bliver hun overhalet af Caroline Wozniacki, der kommer til at indtage andenpladsen. Danskeren kan endda avancere til førstepladsen, hvis Simona Halep taber før kvartfinalen i Shenzhen Open, mens Wozniacki skal vinde turneringen ASB Classic i Auckland.

Du kan se både Caroline Wozniacki og Simona Halep i aktion direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Danskeren spiller natten til onsdag tidligst kl. 02.00 i anden runde i Auckland, mens Simona Halep spiller onsdag tidligst kl. 08.00 i anden runde i Shenzhen.