Wozniacki rykker op på ranglisten før sæsonens første kamp

Caroline Wozniacki har taget sit første spring på verdensranglisten i år, selvom sæsonen endnu ikke er gået i gang. 

Du kan se tirsdagens kamp mellem Caroline Wozniacki og Madison Brengle på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 07.30

Allerede inden sæsonens første kamp, har Caroline Wozniacki taget sit første spring på verdensranglisten i år. 

Uanset udfaldet af tirsdagens kamp mod amerikanske Madison Brengle, er danskeren nemlig sikker på som minimum at skifte sin tredjeplads ud med andenpladsen, efter spanske Garbiñe Muguruza natten til tirsdag måtte trække sig fra sin første kamp i sæsonen.

Spanieren var ellers foran med 2-1 i tredje sæt i andenrundekampen mod serbiske Aleksandra Krunic ved WTA-turneringen i Brisbane, da hun pludselig blev ramt af kramper, der var så alvorlige, at hun måtte opgive at spille videre. 

Garbiñe Muguruza nåede sidste år semifinalen og havde derfor 185 point at forsvare til turneringen i år. Da hun kun nåede anden runde i årets udgave, mistede hun altså 130 point og har nu 6005 point på verdensranglisten. 

Caroline Wozniacki har i skrivende stund 6015 point, og da hun ikke skal forsvare de point, hun hentede sidste år ved ASB Classic i Auckland, er danskeren nu sikker på at gå forbi den tidligere Wimbledon-vinder. 

Årsagen til, at Wozniacki ikke skal forsvare de 60 point, hun hentede for et år siden, er, at præstationen ikke er blandt de 16 bedste resultater, som man hvert år tager med ind i den nye sæson og skal forsvare. Derudover skal den 27-årige tidligere verdensetter også forsvare sit resultat fra sæsonfinalerne. 

Den danske tennisstjerne kan i løbet af ugen spille sig op på verdensranglistens førsteplads, hvis hun vinder turneringen i Auckland, mens rumænske Simona Halep ikke når kvartfinalen ved WTA-turneringen i Shenzen i Kina. 

Sidst Wozniacki var nummer et i verden, var tilbage i januar 2012.