Rumæner spolerer Wozniackis muligheder for førstepladsen

Rumænske Simona Halep spolerede onsdag danske Caroline Wozniackis muligheder for at nå verdensranglistens førsteplads.

Du kan se Caroline Wozniacki mod Sofia Kenin torsdag fra klokken 07.00 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. 

Caroline Wozniacki kan ikke længere nå at blive nummer ét i denne uge, som hun ellers havde muligheden for, hvis alt flaskede sig. 

Onsdag blev der sat en stopper for det scenarie, da rumænske Simona Halep, der i øjeblikket er på den eftertragtede førsteplads, vandt sin kamp ved WTA-turneringen i Shenzhen over kinesiske Ying-Ying Duan i tre sæt og dermed sørgede for, at danskeren ikke længere kan nå at overhale hende. 

Hvis Caroline Wozniacki skulle overtage førstepladsen, ville det først og fremmest kræve, at hun vinder ASB Classic i Auckland. Og så måtte Halep ikke nå kvartfinalen i Shenzhen. 

Rumæneren fik ellers hård modstand fra den useedede kineser, der vandt første sæt. Men verdensetteren hævede niveauet og formåede at sætte sig sikkert på de efterfølgende to sæt. 

Nu er Halep altså i kvartfinalen, men selvom førstepladsen ikke længere er inden for rækkevidde, så har Wozniacki fortsat muligheden for årets første turneringssejr, da hun onsdag vandt over kroatiske Petra Martic i to sæt og er klar til kvartfinalen. 

Caroline Wozniacki mener, at hun spillede godt i onsdagens kamp, selvom der alligevel er lidt fejl. Video: Christopher Roth

- Jeg synes, jeg spillede ret godt. Jeg prøvede at være aggressiv hele tiden, og jeg forsøgte at få sat nogle gode server. Jeg laver stadig lidt fejl, selvom jeg føler den sidder der hver gang i træningen. Det tager lidt tid og et par kampe, før jeg er på 100 procent, lød det fra Caroline Wozniacki umiddelbart efter onsdagens kamp. 

Danskeren kan desuden også glæde sig over at avancere til andenpladsen på verdensranglisten, da hun er sikker på at overhale spanske Garbiñe Muguruza, der måtte trække sig fra årets første turnering i Brisbane. 

Onsdagens resultater betyder også, at Simona Halep er sikker på at blive førsteseedet til årets første Grand Slam, Australian Open, mens Caroline Wozniacki bliver seedet som nummer to. 

Caroline Wozniacki er på årets første rangliste blot 160 point efter Simona Halep, så der er muligheder for at hente den føring i løbet af de kommende turneringer i Australien. 

Først og fremmest gælder det om at komme så langt som muligt i Auckland, hvor hun torsdag møder amerikanske Sofia Kenin i kvartfinalen. 

Amerikaneren er blot nummer 108 i verden og har aldrig tidligere mødt danske Caroline Wozniacki.