- Jeg går rundt med en 'skydeskive' på ryggen, siger favoritten Wozniacki

16x9
Wozniacki er udmærket klar over, at hun er blandt dem, de andre gerne vil slå. Foto: PAUL CROCK / Ritzau Scanpix

Den danske tennisstjerne går ind til Australian Open som en af favoritterne, og hun er godt selv klar over, at de andre rigtig gerne vil slå hende.

27 år og 27 WTA-titler, men stadig ingen Grand Slam-titel. Det er status for Caroline Wozniacki, inden Australian Open indledes i næste uge.

Samtidig er det Grand Slam-turnering nummer 43 for danskeren, der nu i over 10 år nærmest konstant har været en del af tennistoppen. Og det kan mærkes, når Wozniacki kommer rundt i verden.

- Når du er så meget i fokus, når du spiller på de store baner... selvfølgelig kender alle spillerne dig. De vil slå dig, og du går rundt med en 'skydeskive' på ryggen. De prøver at finde nye måder at slå dig på. Du bliver nødt til at forbedre dig og finde måder at være foran dem på, siger Wozniacki og tilføjer:

- Jeg synes, jeg har forbedre alt. Det er ikke noget vildt drastisk, men det er bare små forbedringer hele tiden.

Den 27-årige dansker er med en andenplads på verdensranglisten for første gang i mange år seedet til at gå hele vejen til finalen i Melbourne. Alligevel føler Wozniacki ikke noget ekstra pres.

- Jeg lægger hverken mere eller mindre pres på mig selv. Det er helt det samme. Det er en ny turnering og et nyt år. Min krop har det godt, hvilket giver mig mulighed for at spille her, og det vil jeg bare nyde, og så må jeg se, hvor det ender, fortæller hun.

I første runde står danskeren over for rumæneren Mihaela Buzarnescu, der ligger nummer 57 på verdensranglisten. Wozniacki hævder, at hun ikke ved, hvad der venter efter første runde.

- Jeg kigger aldrig på lodtrækningen. Der er altid så mange gode spillere med, så for mig handler det kun om at fokusere på mig selv og tage en kamp ad gangen.

- Jeg kender kun min modstander i første runde, og det er er sådan, jeg vil have det og kan lide det. Så må jeg fokusere på det, siger Wozniacki, der tidligere har slået Mihaela Buzarnescu en enkelt gang.

Med et godt resultat i Melbourne har hun også chancen for at generobre førstepladsen på verdensranglisten, seks år efter at hun senest var verdensetter.

Caroline Wozniacki indledte i sidste uge året med en finaleplads i en WTA-turnering i Auckland. På grund af regn spillede hun undervejs to kampe på samme dag.

- Jeg vil ikke lyve. Det var min første turnering i år. To kampe - det kunne mærkes. Jeg er ikke 17 år længere. Det var alligevel godt for selvtilliden, og jeg fik banket noget rust af. Det var en god start på året, slutter hun.