Nu er Wozniacki nummer ét - men hun skal arbejde hårdt for at beholde pladsen

Caroline Wozniacki er igen nummer ét i verden. Hvis den position skal bevares i løbet af foråret, skal hun arbejde hårdt for det.

Se WTA-turneringen i Skt. Petersborg på TV 2 SPORT.

Lørdag middag dansk tid sikrede tennisspilleren Caroline Wozniacki sig igen verdensranglistens førsteplads, da hun besejrede Simona Halep i finalen ved Australian Open og vandt sin første Grand Slam. 

På den prestigefyldte WTA-rangliste, der er opdateret mandag, har Wozniacki overhalet netop Halep, der havde siddet på tronen siden oktober sidste år. Nu er det danskeren, der skal holde konkurrenterne bag sig - og det kan gå hen og blive en ganske hård opgave.

Som hun spiller nu, så kan hun sagtens forsvare de point og mere til

Michael Tauson

Sådan fungerer ranglistesystemet

Ranglisten kører over hele året, og for singlespillere er det 16 resultater fra sæsonen, som de skal forsvare året efter. 

Det, der skal forsvares, er resultaterne fra de fire Grand Slams, resultaterne fra de såkaldte Premier Mandatory-turneringer (Beijing, Indian Wells, Madrid, Miami) og de to bedste Premier 5-resultater (Cincinnati, Dubai, Rome, Toronto, Wuhan). Derudover skal de seks bedste resultater - udover de ovennævnte - også forsvares.

De otte spillere fra sæsonfinalerne i Singapore skal også forsvare en 17. turnering som bonus.

Caroline Wozniacki skal det næste stykke tid forsvare en del af de turneringer, som hun gjorde det godt i sidste år. Inden Wimbledon til sommer skal den danske verdensetter eksempelvis forsvare finalepladser i Doha, Dubai og Miami.

Wozniacki har nu 7965 point på verdensranglisten, og heraf skal 1755 point forsvares i turneringerne i Doha, Dubai, Indian Wells og Miami, inden spillerne tager hul på grussæsonen i starten af april.

Det er flest point af alle blandt de fem bedste i verden. Wozniacki er kun 250 point foran Simona Halep på andenpladsen, og hun skal hente 1375 point flere end rumæneren, inden de begynder på gruset i april, hvor Halep til gengæld skal forsvare en del - modsat danskeren.

- Når man er deroppe, har man hele tiden noget at forsvare. Men som Wozniacki spiller nu, kan hun sagtens forsvare de point og mere til. Det hele handler om, at hun skal holde kadencen oppe nu, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson.

Caroline Wozniacki og Simona Halep er stukket af på verdensranglisten, hvor danskeren nu har næsten 2000 point ned til Elina Svitolina på tredjepladsen. Både Svitolina og Muguruza på fjerdepladsen har dog mulighed for at skabe kontakt, da begge spillere også har færre point at forsvare inden april end Wozniacki.

Gode muligheder for at tjene point i grussæsonen

Det er ingen hemmelighed, at Caroline Wozniacki har det bedst med at spille på hardcourt, hvor hun også har leveret sine bedste resultater. Det er heller ikke nogen hemmelig, at det er på gruset, hun føler sig mindst hjemme.

Turneringerne hvor Wozniacki skal forsvare point

Grand Slams: French Open (430 point), Wimbledon (230 point), US Open (70 point), Australian Open 2019 (2000 point)

Premier Mandatory: Indian Wells (215 point), Miami (650 point), Madrid (65 point), Beijing (120 point)

Premier 5: Toronto (585 point), Dubai (585 point), Cincinnati (190 point)

Premier 12: Tokyo (470 point), Eastbourne (315 point), Doha (315 point)

WTA International: Båstad (180 point), Auckland 2019 (180)

Men ved sidste års French Open var der alligevel positive tegn at spore, da hun spillede sig i kvartfinalen og dermed opnåede sit bedste resultat nogensinde i årets anden Grand Slam. Og derfor er der god grund til at tro, at hun kan optjene flere point i år.

Danskeren har nemlig kun 495 point at forsvare i april og maj, hvor verdens nummer to, Simona Halep, har hele 3070 point, som hun skal stå til regnskab for. Det skal så også siges, at rumæneren er blandt verdens allerbedste på gruset.

Og hvis Wozniacki finder motivationen, kan hun meget vel hente flere point i år.

- Det hele kommer an på, om hun vil. Jeg synes, hun er bedre på grus, end hun selv mener, hun er. Jeg synes, hun taler sig selv lidt ned. Hun spiller jo faktisk ganske glimrende på grus, og hun har jo tidligere vundet i både Rom og Stuttgart, siger Michael Tauson.

Inden Caroline Wozniacki tager hul på sit hårde program i Doha, Dubai, Indian Wells og Miami, skal hun først spille WTA-turneringen i Skt. Petersborg, hvor hun ikke har point at forsvare.

Følg Caroline Wozniacki i Skt. Petersborg på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.