Tennisstjerne i drama: Dommer tæller forkert - partiet må genoptages

Agnieszka Radwańska blev snydt for et point i kampen mod Mona Barthel ved Qatar Total Open.

Se Qatar Total Masters på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Mona Barthel tømte sine lommer for tennisbolde og satte sig på sin plads.

Den tyske tennisspiller havde netop vundet sit eget serveparti og reduceret til 3-4 i tredje sæt i førsterundekampen ved WTA-turneringen Qatar Total Open.

Eller det troede hun i hvert fald.

For hendes modstander, Agnieszka Radwańska, blev stående på banen og brokkede sig højlydt til publikum og ikke mindst dommer Mirjana Cicak. Hun mente, at der fortsat manglede at blive spillet et point i partiet.

På scoretavlen stod der, at Wimbledon-finalisten fra 2012 kun havde vundet ét point i partiet. Selvom hun var overbevist om, at hun havde vundet to, og hvor Barthel i stedet havde modtaget det ene af pointene.

Derfor stod hun på banen og forklarede, at hun havde vundet det første og tredje point i partiet. Mirjana Cicak mente ikke, hun havde ret, men valgte at efterkomme Radwańskas ønske om at tilkalde supervisoren, som er en form for overdommer.

Dommeren Mirjana Cicak talte forkert i kampen mellem Agnieszka Radwańska og Mona Barthel, og først efter en længere diskussion blev partiet færdigspillet påny. Video: TV 2 SPORT

Misbrugte ni matchbolde

Via en walkietalkie fik Cicak kontakt til supervisoren, som gav Radwańska ret. De to spillere skulle nu tilbage på banen. Til store klapsalver fra publikum.

Barthel skulle derfor serve ved stillingen 40-30. Og selvom hun undervejs havde to chancer for at afgøre partiet, endte det med, at Radwańska vandt det og i stedet bragte sig på 5-2.

Den polske spiller havde nu muligheden for selv at serve kampen hjem, men den var slet ikke overstået endnu. For Barthel brød tilbage og fik udlignet til 5-5.

Så blev det igen Radwańskas tur til at bryde. Og efter 2 timer og 24 minutter samt ni brændte matchbolde kunne Radwańska forlade banen som vinder af kampen.

Wozniacki truede Cicak

Det er ikke første gang, Cicak har været i centrum.

Dommeren, der tidligere har dømt Grand Slam-finaler, sad på den høje stol i Caroline Wozniackis kvartfinale i Toronto sidste år, hvor det begyndte at regne.

Her var Cicak og Wozniacki uenige om, hvorvidt der skulle spilles, og det fik danskeren op i det røde felt.

- Nu er det begyndt at regne. Hvad vil du have, jeg skal gøre? Jeg vil da ikke brække benet... Hvis jeg sagsøger dig og WTA (kvindernes tennisorganisation, red.), bliver det meget dyrt. Det tror jeg ikke, du ønsker, sagde Wozniacki.

Stemningen var alt andet end god under Caroline Wozniackis kvartfinale i WTA-turneringen i Toronto. Video: TV 2 SPORT

Det endte dog hverken med brækkede knogler ellers sagsanlæg.

Wozniacki er med i Qatar og spiller sin første kamp onsdag.