- Serena er klar til comeback - ellers var hun her ikke, siger Wozniacki

16x9
Caroline Wozniacki og Caroline Wozniacki kan tidligst møde hinanden i semifinalen i Indian Wells. Foto: Stan Honda / Scanpix Denmark

Et halvt år efter fødslen af sit første barn gør Serena Williams natten til fredag comeback på WTA Touren.

Se Indian Wells på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Den mest vindende kvindelige tennisspiller nogensinde er tilbage.

Serena Williams, der har ligget på verdensranglistens første plads i i alt 319 uger og vundet 23 Grand Slam-titler i single, møder natten til fredag Zarina Diyas fra Kasakhstan i sin første kamp på WTA Touren i mere end et år.

Serena Williams fødte den 1. september sidste år, men nu er den 36-årige amerikaner klar til at gøre comeback.

Blandt spillerne på WTA Touren, herunder Williams' rival og veninde Caroline Wozniacki, er respekten enorm, selvom de ikke ved, hvilken forfatning hun kommer i.

- Det er stort for alle. Det er altid fedt, at den bedste tennisspiller gennem tiderne kommer tilbage. Jeg ved, hun ikke ville komme tilbage, hvis hun ikke følte sig 100 procent klar. Det bliver spændende at se og følge hende, siger Caroline Wozniacki til TV 2 SPORT.

Og Williams kan godt regne med at blive fulgt nøje af de andre spillere.

Verdens nummer fem, Karolina Plískova, håber i hvert fald på, at hun finder tid til at se førsterundekampen mod Diyas, så hun kan blive klogere på, hvad der eventuelt kan vente hende sent i turneringen.

- Det er godt og spændende, at hun er tilbage. Vi har ventet på hendes comeback. Hun bliver uden tvivl farlig for os alle sammen. Hun kommer i fantastisk form, og jeg kan ikke vente med at se hende i kamp, siger Plískova til TV 2 SPORT.

Serena Williams har vundet turneringen i Indian Wells én gang, men det var helt tilbage i 2001. Efter netop den turnering boykottede hun og søsteren Venus i flere år Indian Wells, fordi de mødte stor modstand fra tilskuerne og meldte om racistiske tilråb.

De vendte først tilbage i 2015, og i dette års udgave af turneringen står søstrene faktisk til at møde hinanden allerede i tredje runde.

Først skal Serena dog fordi Zarina Diyas.

Kampen spilles tidligst klokken 4 natten til fredag og kan ses på TV 2 SPORT.