Wozniacki færdig i Indian Wells

Daria Kasatkina fra Rusland besejrede Caroline Wozniacki i to sæt ved WTA-turneringen i Indian Wells.

Den finaleseedede Caroline Wozniacki er overraskende tidligt færdig i WTA-turneringen i Indian Wells i Californien

Carolina Wozniacki taber i fjerde runde til den 20.-seedede Daria Kasatkina. Russeren vinder 6-4, 7-5.

Dermed har 20-årige Kasatkina ekspederet to forsvarende grand slam-vindere ud af turneringen, der med hensyn til pengepræmier, antal deltagere og prestige rangerer lige under de fire grand slam-turneringer.

 I forrige runde besejrede Kasatkina amerikanske Sloane Stephens, der vandt US Open sidste år, og onsdag gik det altså ud over Wozniacki, der er forsvarende Australian Open-mester. 27-årige Wozniacki kom ellers bedst fra start i nattens opgør. 

Wozniacki blev overrasket

Efter en tvivlsom præstation i tredje runde, var det en helt anden Wozniacki, der indledningsvist mødte op til kamp på bane 2. 3-0 lød den danske føring i første sæt således efter blot syv minutter. Kasatkina vågnede dog hurtigt op, og herfra kunne Wozniacki kun i små glimt følge med i den unge russers tempo. 

Med en god forhånd og det personlige signaturslag - en hoppende, kraftfuld baghånd - lykkedes det for Kasatkina at ryste Wozniacki. Russeren tog fem partier i træk, og det banede vej for en 6-4-sejr i første sæt. 

Danskeren skulle på noget af en opgave i andet sæt, da hun tabte de første med 6-4. Video: TV 2 SPORT

Andet sæt var langt hen ad vejen en tæt omgang. Og faktisk stod Wozniacki med en gylden mulighed, da hun med et brud bragte sig foran med 5-3. Dermed kunne hun serve sættet hjem. Men det var i stedet Kasatkina, der igen fandt storspillet frem. Russeren brød til 4-5 og tog også de næste tre partier.

Dermed er det Daria Kasatkina, der går videre til kvartfinalen i Indian Wells, mens Wozniacki må vinke farvel til den prestigefulde turnering. I kvartfinalen skal Kasatkina møde enten Caroline Garcia (verdens nummer syv) eller Angelique Kerber (verdens nummer ti).

Wozniacki har været i finalen i Indian Wells tre gange i karrieren. For syv år siden vandt hun.