Rasende stjerne snydt for point - nægtede at spille videre og slog hul i dommerstolen

Temperamentet løb af med tjekkiske Karolína Plíšková, da hun onsdag blev snydt for et point mod Maria Sakkari fra Grækenland.

Dramatikken var på sit højeste, da Karolína Plíšková og Maria Sakkari onsdag eftermiddag krydsede klinger ved WTA-turneringen i Rom. 

Ved stillingen 5-5 i kampens tredje og afgørende sæt opstod der et større skænderi på banen i den italienske hovedstad. Plíšková havde fundet vej til nettet, hvor den tidligere verdensetter uden problemer sendte en smash afsted helt ned i højre hjørne og sikrede sig en fordel i eget serveparti - troede hun. 

Hun sender den tæt på linjen, men i mine øjne sidder den fem centimeter på den rigtige side

Michael Tauson

Men linjedommeren dømte bolden ude, og da kampens hoveddommer Marta Mrozinska kom på banen for at tjekke efter, kunne hun ikke finde mærket. Derfor gik pointet til græske Maria Sakkari. 

- Det er helt vildt, det her, sagde TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson under kommenteringen. Han var ikke var i tvivl om, at bolden var inde, og Karolína Plíšková derfor var blevet snydt for et point. 

- Det er meget voldsomt. Hun sender den tæt på linjen, men i mine øjne sidder den fem centimeter på den rigtige side, sagde Michael Tauson. 

Karolina Pliskova sender sin smash ned i højre hjørne - men bolden dømmes ude.
Karolina Pliskova sender sin smash ned i højre hjørne - men bolden dømmes ude. Foto: TV 2 SPORT

På både græs og hardcourt kan spillerne vælge at udfordre dommerens skøn med en challenge, hvor man vil på det endegyldige svar fra Hawk-Eye, der er et computersystem, som viser boldens vej og dermed giver et korrekt svar på, om bolden er inde eller ude. 

Sådan fungerer det ikke på grus. Her er det kampens hoveddommer, der kommer på banen og skal vurdere, om bolden er inde eller ude ved at kigge på det mærke, som bolden efterlader i gruset. Men i dette tilfælde havde både linjedommeren og hoveddommeren mistet mærket og kunne derfor ikke træffe en beslutning ved at se på boldens nedfald. 

Dommerens beslutning om at give pointet til grækeren medførte store frustrationer fra den tidligere verdensetter, der nægtede at spille videre, før turneringens supervisor kom på banen for at træffe en endelig beslutning. 

Da ingen kunne vise kampens supervisor et mærke i det røde grus, valgte hun at give hoveddommeren ret. Sakkari blev tildelt pointet. 

Da kampen efter fem minutters afbrydelse blev genoptaget, havde Karolína Plíšková mere end svært ved at få spillet til at fungere, og derfor var det Maria Sakkari, der kunne indløse billet til tredje runde med en sejr på 3-6, 6-3, 7-5.

Karolína Plíšková var ikke færdig med at trække opmærksomheden til sig. Traditionen tro gik hun frem til nettet og gav hånden til Sakkari, men da hun skulle gøre det samme til kampens hoveddommer, valgte hun i stedet at slå hul i dommerens stol med sin ketcher. 

Karolina Pliskova slog hul i dommerstolen efter onsdagens nederlag mod Maria Sakkari.
Karolina Pliskova slog hul i dommerstolen efter onsdagens nederlag mod Maria Sakkari. Foto: TV 2 SPORT

Mens Karolína Plíšková nu er færdig i Rom, så kan Maria Sakkari se frem til at møde enten rumænske Irina Begu eller Angelique Kerber fra Tyskland i tredje runde. 

Karolina Pliskova var meget sur efter onsdagens nederlag mod Maria Sakkari, hvor hun slog hul i dommerstolen. Video: Christopher Roth