Tidligere Wimbledon-mester dropper comeback og stopper karrieren

16x9
Marion Bartoli vandt Wimbledon i 2013. Få uger senere indstillede hun karrieren. Foto: Pool / Scanpix Denmark

I slutningen af 2017 annoncerede Marion Bartoli, at hun ville gøre comeback. Den plan har hun nu lagt i graven.

I 2013 leverede Marion Bartoli en af de større overraskelser, da den 15.-seedede franskmand vandt Grand Slam-turneringen Wimbledon.

Det var hendes første Grand Slam-titel, men blot uger efter triumfen indstillede hun karrieren med øjeblikkelig virkning på grund af vedvarende problemer med forskellige skader.

I slutningen af sidste år proklamerede hun så sit mål om at gøre comeback i sporten, men endnu en gang er skader kommet i vejen.

I marts i år spillede Marion Bartoli en opvisningsturnering i USA, hvor hun mødte Serena Williams.
I marts i år spillede Marion Bartoli en opvisningsturnering i USA, hvor hun mødte Serena Williams. Foto: Abbie Parr / Ritzau Scanpix

- Til min store fortrydelse er jeg nødt til at stoppe mit comebackforsøg. Den øgede mængde træning, som er nødvendig for at få min højeste niveau, forårsager smerte i min højre skulder. Det gør det umuligt at komme tilbage til det niveau, skriver Marion Martoli på Twitter.

Marion Bartolis sidste officielle WTA-kamp kommer derfor fortsat til at være nederlaget i Cincinatti den 12. august 2013 til den nuværende verdensetter, Simona Halep.

Franskmanden kommer dog ikke til at trække sig fra sporten.

- Jeg har et inderligt ønske om at give det videre, som jeg har lært på det højeste niveau, så jeg vil investere i at coache en spiller for at hjælpe hende med at få det bedste ud af potentialet, skriver Bartoli.

Hun nåede også finalen i Wimbledon i 2007, hvor hun tabte til Venus Williams.

Udover Wimbledon-sejren vandt Bartoli otte turneringer på WTA Touren.