Wozniacki i kovending - spiller 'meget overraskende' stor turnering

Caroline Wozniacki stiller alligevel op til den store WTA-turnering i Tokyo i næste uge, hvor hun skal forsøge at vinde titlen for tredje år i træk.

TV 2 SPORT og TV 2 Play sender fra turneringen i Japan fra den 17.-23. september

Den danske tennisstjerne har haft en svær periode på tennisbanen, hvor både skader og manglende kvalitet i spillet har resulteret i fire nederlag i de seneste fem kampe.

Derfor har Caroline Wozniacki nu taget konsekvensen og lavet en væsentlig ændring i sit turneringsprogram. Det betyder, hun alligevel stiller op i den japanske WTA-turnering 'Toray Pan Pacific Open' i næste uge, hvor hun er dobbelt forsvarende mester.

Det er meget overraskende for mig, hun vælger at stille op her

Henrik Jensen, tenniskommentator hos TV 2 SPORT

Fra turneringens side oplyses det, at den danske vinder fra 2016 og 2017 har fået et wildcard, og over for TV 2 SPORT bekræfter Piotr Wozniacki, at de har valgt at prioritere turneringen:

- Caroline har brug for nogle kampe frem mod Wuhan og Beijing, og så skal hun samtidig sikre sin plads i Singapore (sæsonfinalen, red), siger faderen og træneren til Caroline Wozniacki.

Wozniacki-lejren havde tidligere givet udtryk for, at turneringen i Tokyo ikke blev en del af turneringsprogrammet i år. For blot to uger siden gjorde Piotr Wozniacki det igen klart over for BT, at det ikke kom på tale at stille op i Japan:

- Efter US Open kommer hun kun til at spille tre turneringer mere i 2018. Det bliver i Wuhan, Beijing og Singapore. Til gengæld stiller hun i modsætning til sidste år hverken op i Tokyo eller Hong Kong, hvilket betyder, at hun ikke kommer til at forsvare sin titel, sagde Piotr Wozniacki for to uger siden.

Verdens nummer to, Caroline Wozniacki, startede året med lyn og torden, da hun vandt Grand Slam-turneringen Australian Open, hvilket sendte hende et stort skridt nærmere sæsonfinalen i Singapore. Nu er Wozniacki midlertidig faldet til en femteplads på listen, hvor kun de otte bedste i år skal spille ved sæsonfinalen.

Senest er US Open-vinderen Naomi Osaka gået forbi danskeren. Derfor er det naturligt, at Wozniacki stiller op i Tokyo, siger TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen, der alligevel ikke havde set den komme:

- Det er en stærk turnering med stor navne, hvor man ikke bare vader igennem, og det er meget overraskende for mig, hun vælger at stille op her. Omvendt er det et naturligt valg efter en skadesperiode og skuffende resultater i USA. Så nu skal Wozniacki i gang igen, og så det ikke dumt at vælge Japan, hvor hun notorisk har gode resultater, siger Henrik Jensen.

Den danske stjerne har vundet turneringen tre gange i alt, 2010, 2016 og 2017, mens hun i 2014 blev nummer to efter at have tabt finalen til Ana Ivanovic.